ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:31 29.03


Ferrexpo Жеваго увійшла в трійку найбільших світових виробників окатишів

Компанія олігарха Жеваго увійшла до трійки найбільших виробників залізорудних котунів з обсягом виробництва в 11.7 млн тонн. Майже вся продукція іде на експорт.

Компанія Ferrexpo за результатами 2015 року посiла третє місце серед найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва, досягнувши обсягу виробництва і експорту 11.7 млн тонн. Про це йдеться в повідомленні компанії.

У п'ятірку світових лідерів з виробництва і експорту окатишів для доменного виробництва увійшли такі виробники, як: Vale (Бразилія, Оман) з виробництвом в 23.9 млн тонн окатишів за аналогічний період, LKAB (Швеція) - 13.7 млн тонн, Ferrexpo (Великобританія) - 11.7 млн тонн, Металоінвест (РФ) - 7.4 млн тонн, Cliffs (США) - 7.1 млн тонн.

Ferrexpo є одним з найбільш витратних виробників окатишів в світі, що дозволяє компанії залишатися прибутковою в умовах поточного падіння цін,

- наголошувалося в звіті компанії.

Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Найбільшим акціонером Ferrexpo є український бізнесмен Костянтин Жеваго - він народний депутат України від мажоритарного виборчого округу на Полтавщині та почесний президент ФК "Ворскла", гравці якої на своїх футболках рекламують той же самий Ferrexpo.

Жеваго, окатиші, котуни, Ferrexpo

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.