ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:03 29.03


АТОвець судиться з облрадою через ліміт безкоштовних поїздок областю

Підготовче судове засідання по справі АТОвця з Кременчука завершилося. 12 квітня Полтавський окружний адміністративний суд ознайомиться з його позовом.

29 березня в Полтавському окружному адміністративному суді завершилося підготовче судове засідання за позовом учасника АТО Артема Безверхого до Полтавської обласної ради та ОДА. Кременчужанин звернувся до суду, аби скасувати рішення сесії Полтавської обласної ради від 29 січня про прийняття програми, якою передбачається обмеження на безкоштовний проїзд. Суддя Тетяна Канигіна розгляне позов учасника АТО 12 квітня.

На суд Артем Безверхий не з'явився – подав заяву про розгляд справи без його участі.

Законом "Про статус ветеранів війни" встановлене безумовне право пільгового проїзду будь-якими видами транспорту... Ця програма (прийнята рішенням сесії Полтавської обласної ради – ред.) передбачає 50 поїздок на рік міжміським та міжобласним транспортом. Вважаємо, що це певне порушення… Тому ми вирішили подати позов до суду,

- сказала адвокат Артема Безверхого Галина Коліуш, яка є вимушеною переселенкою з Луганської області.

Причину звернення до суду прокоментував також і Андрій Лебеденко, заступник керівника громадської організації "Координаційний центр об'єднання ветеранів АТО, Збройних сил, учасників бойових дій локальних конфліктів, миротворчих місій волонтерів". За його словами, сьогодні, 29 березня, Кременчуцька міська рада має прийняти аналогічну програму і також встановити обмеження на пільговий проїзд для всіх пільгових категорій.

Ми почали перейматись, коли наша міська рада оголосила, що подібна програма почала розроблятися. Тоді ми зібралися громадськими організаціями ветеранів та учасників АТО і вирішили зробити так, щоб наші депутати не повторювали таку ж дурню… Є право на безкоштовний проїзд, який гарантується законом… Чому з'являється обмеження щодо кількості поїздок? Я боюсь, що така практика "прокатить" у Полтаві, потім в Кременчуці і далі це може повторитися по всій Україні. Тобто істотно погіршяться соціальні умови для і без того знедолених людей,

- прокоментував Андрій Лебеденко.

Суддя Тетяна Канигіна повідомила про завершення підготовчого засідання. Крім того, суд зобов'язав Полтавську обласну раду опублікувати в газеті "Зоря Полтавщини" прийняту депутатами програму.

Юристи Полтавської обласної ради ради та ОДА зазначили, що не проти опублікувати в газеті зміст програми. Однак прокоментувати журналістам єдиний на всю країну інцидент, коли АТОвець судитья за скасування обмежень щодо пільгового проїзду, відмовилися.

За словами адвоката Галини Коліуш, за законом, юристи обласної ради давно мали опублікувати програму в ЗМІ, але, вочевидь, хотіли приховати прийняту програму:

Програма не була ніде надрукована, в жодному виданні, тільки на сайті. Тих осіб, до яких належить ця програма, їх просто не ознайомили. І фактично в мене є питання щодо компетенції представників.

Якщо суд скасує цю програму, то пільговики зможуть без обмежень користуватися транспортом, пред'явивши посвідчення, що й передбачено законодавством.

АТО, війна, проїзд, пільги, Коліуш, Лебеденко, Безверхий

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.