ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:31 29.03


18-річний хлопець із села "розвів" на десять тисяч 13 покупців інтернет-магазину

18-річний житель Великобагачанського району розмістив на сайті одного з інтернет-магазинів пропозиції про продаж товарів. Вимагав передоплату - і довірливі покупці перерахували йому 10 тисяч грн.

У гаманець 18-річного мешканця одного із сіл Великобагачанського району Полтавщини користувачі інтеренет-магазинів "поклали" більше десяти тисяч гривень. Указані кошти були передоплатою за товари, "викладені" молодиком на сайті одного із популярних інтернет-магазинів України.

Як повідомив Руслан Бірюков, заступник начальника Головного управління Нацполіції Полтавщини, юнак створив на сайті відомого в Україні інтернет-магазину акаунт з оголошеннями про продаж товарів господарського призначення (а це, переважно, – бензопили та мотоблоки) та мобільних телефонів.

Фотозображення господарської та оргтехніки з технічними характеристиками він копіював з інших сайтів або чужих акаунтів, а приваблював покупців доступною ціною. Від клієнтів "продавець" вимагав передоплату – від 150 до 2 000 гривень, залежно від групи товарів.

Кошти, які надходили на один із його банківських рахунків, він негайно переводив у готівку або розраховувався ними за покупки через платіжні термінали магазинів.

Заступник начальника Главку зазначив, що на даний час встановлено 13 потерпілих, які пристали на "пропозицію" шахрая, серед них – одна мешканка Полтавщини, інші – жителі різних регіонів України.

Молодикові повідомлено про підозру у скоєнні шахрайств (частина 2 статті 190 Кримінального кодексу України). Санкція кримінальної норми передбачає штраф від 850 до 1 700 гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або до трьох років ув'язнення.

Правоохоронці встановлюють його причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Полтавщини.

шахрай, інтернет-магазин, поліція

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.