ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:12 30.03


Де нині працюють і чим займаються звільнені заступники мера Полтави

В’ячеслав Стеценко, Юрій Кропивка, Дмитро Трихна та Юрій Левченко поступилися своїми посадами іншим людям, але з політичного обрію не зникли. Чим займаються колишні чиновники - дізнавалися наші кореспонденти.

Перший заступник міського голови Полтави В'ячеслав Стеценко, заступники Юрій Кропивка та Юрій Левченко поступилися посадами людям Матковського та Удовіченка. А замість Дмитра Трихни, який звільнився раніше, працює Віталій Нікіпєлов.

Стеценко - радник мера

Під час вчорашньої сесії міської ради до зали зайшов В'ячеслав Стеценко – "сірий кардинал" і "права рука" мера Полтави Олександра Мамая. Він традиційно відмовляється від коментарів ЗМІ. Але кореспонденту видання Poltava365.com стало відома його нинішня посада – радник міського голови. Залишається лише одне питання – він на зарплаті чи на громадських засадах ним працює?

Трихна - директор підприємства

Сухо і лаконічно поговорив із нами колишній заступник із юридичних питань Дмитро Трихна:

13 листопада 2013 року я звільнився з посади заступника міського голови за згодою сторін. Через місяць влаштувався юрисконсультом у ПП "Рента-сервіс", де згодом мене призначили директором. Там працюю до нині.

При цьому Дмитро Трихна відмовився сказати, кому належить приватне підприємство і чому він звільнився – через "прохання" Олександра Мамая чи за власним бажанням.

Кропивка готує плов

Набагато багатослівнішим виявися колишній заступник з питань ЖКГ Юрій Кропивка. У момент, коли ми йому подзвонили, готував вегетаріанський плов з грибами. Він повідомив, що пішов із посади сам і дуже задоволений:

Я сьогодні офіційно безробітний. 25 числа виповнилося рівно місяць як. І весь цей час мій будильник вранці спрацьовує піснею "Арії" "Я свободен"! От мені зараз 41 рік, з них 21 – стаж на державній службі, два останніх роки був заступником Мамая. До речі, мене вчили такі метри держслужби, як Животенко і Борисовська. Тому в своїй компетентності я не сумніваюся і у тому, що отримаю роботу в майбутньому – теж. А от українців мені дуже шкода. Якщо у нас не почнуться зміни в суспільстві, буде дуже погано, в усіх сферах життя.

Левченко розвиває місто

Колишній колега Кропивки, заступник з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Левченко зараз працює директором комунальної установи "Інститут розвитку міста". Заклад був створений і зареєстрований у 2015 році, за ради минулої каденції. З часом в Інституту буде свій офіс на Леніна, 1. Про те, чим займається комунальна установа, виданню Poltava365.com Юрій Левченко розповів так:

Ми будемо вести необхідні для розвитку міста заходи, серед яких проекти бюджету участі, співпраця із міжнародною організацією "Партнерство для розвитку міст" ("Проміс") щодо стратегії розвитку Полтави та створення її бренду, співпраця із Федеральним Урядом Німеччини GIZ у сфері енергетики, створення індустріального парку (так звані промзони) за прикладом країн східної Європи та багато іншого.

Нагадаємо, місяць тому Полтавська міська рада затвердила новий склад міськвиконкому та заступників міського голови. Так, першим заступником міського голови став Михайло Шевченко, людина із оточення лідера фракції БПП у міській раді Андрія Матковського. Вакантну посаду заступника з юридичних питань обійняв Віталій Нікіпєлов, який також співпрацює із колишнім мером. До цього у цьому кріслі сидів Дмитро Трихна, який є фігурантом судового процесу щодо хабаря судді за вирішення питання на користь його безпосереднього начальника Олександра Мамая. Заступником із питань ЖКГ замість Юрія Кропивки став Олексій Чепурко з команди "Рідного міста", за цією партією стоїть Олександр Удовіченко. Заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючим справами виконавчого комітету Полтавської міської ради стала Наталія Сук, людина Мамая. Крім того, на своїх посадах залишилися дві його незмінні заступниці – із економічно-соціальних питань Ольга Борисенко і з розвитку гуманітарної сфери Світлана Тарашевська.

заступники, мерія, Стеценко, Мамай, Левченко, Кропивка, Трихна

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.