ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:34 30.03


За жорстоке побиття свого товариша по чарці чоловіку призначили сім років тюрми

У Полтаві суд призначив сім років тюрми чоловіку, який жорстоко побив свого знайомого. Потерпілий помер у лікарні від травматичного шоку.

Полтавський районний суд Полтавської області визнав винним уродженця с.Мильці під Полтавою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Суд призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Подія сталася 9 березня 2015 року. Як розповів на суді обвинувачений, того фатального дня до його батька прийшов знайомий. Чоловіки сіли пити горілку. Згодом батько обвинуваченого стомився і пішов спати. Коли притягуваний провів до хвіртки товариша по чарці, то той сказав, що не хоче йти і кілька разів вдарив обвинуваченого в ніс. Між чоловіками зав’язалася бійка, в ході якої притягуваний наніс потерпілому не менше 20 ударів. Після цього, обвинувачений зв’язав йому руки ременем і пішов до сусідів, щоб викликали правоохоронців та швидку.

За висновком судово-медичної експертизи, сила ударів була достатньою для зруйнування реберного каркасу з переломом грудини, виникнення розриву печінки, перелому кісток носу, крововиливів в м’які тканини, синців, ран та саден обличчя. Отримані травми медики оцінили як тяжкі тілесні ушкодження.

Свою вину обвинувачений визнав частково. Він пояснив, що дійсно побився з загиблим. Однак зазначив, що просто оборонявся від ударів потерпілого й перевищив межі необхідної оборони.

На суді лікар-хірург Першої міської клінічної лікарні м.Полтава, що перебував на чергуванні 9 березня 2015 року, зазначив, що потерпілого побили з небаченою жорстокістю. Крім цього, в матеріалах справи зазначено, що потерпілий помер від травматичного шоку тяжкого ступеня.

До вступу вироку в законну силу засудженого триматимуть під вартою. Якщо учасники судового процесу не подадуть апеляцію, то 4 квітня вирок вважатиметься чинним.

побиття, смерть, суд, Мильці

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.