ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:42 30.03


Депутати прийняли Концепцію розвитку велоруху в Полтаві

На вчорашній сесії міської ради депутати проголосували також за затвердження концепції розвитку велоінфраструктури міста. Її розробляли в міськвиконкомі разом із волонтерами.

Концепція розвитку велоінфраструктури міста затверджена більшістю голосів. Як пояснила один із розробників документу Ірина Садовнікова, вона діятиме, допоки не буде реалізована її мета - забезпечення збалансованого та безпечного формування громадського простору з урахуванням потреб населення, сприяння розвитку велосипедної інфраструктури, як додаткової (альтернативної) можливості пересування мешканців міста, збільшення кількості велосипедистів та користувачів велосипедних доріжок у місті, сприяння розвитку малого підприємництва та економічного зростання міста, поліпшення якості життя мешканців та підвищення туристичної привабливості міста, розвантаження транспортної системи міста.

Ірина Садовнікова зазначає:

У додатках міститься рекомендована схема розміщення об'єктів велоінфраструктури у місті (це карта магістральних, другорядних та рекреаційних маршрутів у Полтаві, а також перспективні приміські веломаршрути). Окрім цього, надається низка рекомендацій щодо облаштування того чи іншого виду велоінфраструктури, залежно від наявних умов (інтенсивність та швидкість руху авто, інтенсивність пішохідного руху, ширина дороги/тротуару та ін). Закріплені і рекомендації щодо облаштування велопарковок, наведені типові схеми та креслення.

Із прийняттям Концепції також будуть змінені інші нормативно-правові акти з благоустрою в місті.

А при розробці проектів реконструкцій вулиць також ураховуватимуть потребу розвивати велосипедний рух та інфраструктуру. Однак цього року таких реконструкцій у місті не передбачено.

велосипеди, Садовнікова, сесія, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.