ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:14 31.03


Органічні продукти з Полтавщини на полиці магазинів не потрапляють

На Полтавщині виробляють органічну продукцію, однак потрапити на полиці магазинів та у соціальні й освітні заклади вона не може - бо недоступна і дорога.

Органічна продукція, що виготовляється на Полтавщині, зараз не потрапляє на прилавки звичайних магазинів та до навчальних закладів. Про це повідомив директор департаменту агропромислового комплексу ОДА Полтавщини Сергій Фролов, його цитує УНН-Центр.

Зараз, на превеликий жаль, органічна та якісна продукція сільського господарства Полтавщини має широкий попит, але ця продукція не розповсюджується на прилавках звичайних полтавських магазинів та навчальних закладів області. Це враховуючи те, що ці продукти є конкурентоспроможними,

- сказав Фролов.

Посадовець додав, що на 2016 рік та наступні роки передбачена підтримка малого та середнього бізнесу у галузі сільського господарства.

Ми хочемо зробити органічну продукцію доступною для полтавців та популяризувати саме такий тип харчування. Зараз у дорогих спеціалізованих магазинах столиці мармурове м'ясо, яке виготовляється на полтавських підприємствах, коштує 400 грн/кг. Але необхідно налагодити продаж і у звичайних магазинах області. Зараз нами передбачено введення механізму компенсації та відшкодування для підприємців, щоб отримати можливість забезпечити органічною продукцією школи, дитячі садки, інтернати тощо,

- зауважив Фролов.

У межах запропонованої програми передбачено створення кооперативів, на що буде спрямовано 4 млн грн з обласного бюджету.

органіка, Фролов, продукти

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.