ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:35 31.03


Сесія Октябрської райради не відбулася: п'ять фракцій проголосували проти її початку, а "Свобода" твердить, що їй мстяться

П'ять фракцій Октябрської райради, серед яких "Солідарність", "Рідне місто" й "Совість України", не проголосували за початок роботи сесії. "Свобода" ж вважає, що це помста.

Сьогодні мала відбутися сесія Октябрської районної ради. Однак приступити до розгляду питань порядку денного депутати не змогли - п'ять фракцій ("Солідарність", "Совість України", "Рідне місто", "Батьківщина" та "Укроп") не проголосували за початок роботи.

Роман Чабановський (ВО "Свобода"), голова Октябрської райради, розповів нам:

Сьогодні на порядку денному сесії були земельні питання - оформлення документів на гаражі (їх ставили ще за часів попередього голови), зокрема, для інвалідів, оформлення спадщини, перерозподіл коштів з бюджету згідно з рішенням міської ради, питання про зарплати тощо. Згідно з регламентом, депутати мали проголосувати за початок роботи сесії після реєстрації. Зареєструвалися 29 депутатів, але проголосували лише 14. Особисто я збирався голосувати "проти" в деяких земельних питаннях, і якщо депутати теж були проти, то вони принаймні могли б розпочати сесію і висловити свою позицію.

Також Чабановський у дописі на сторінці у Фейсбуці назвав, на його думку, мотиви своїх опонентів:

Сьогодні фракції "Солідарності", "Совісті", "Рідного Міста", "Батьківщини" та "Укропу" вирішили не брати участі в роботі сесії. Це все відгуки нашого протистояння дерибану землі в міській раді. Хоча жодних політичних питань на порядку денному не було, виносилися лише важливі для людей рішення. Сьогоднішній демарш яскраво свідчить, з якими мотивами ці люди йдуть до влади. Звісно, їх цікавить лише дерибан землі та бюджету міста. Треба ж якось відбивати гроші витрачені на цукор та аптечки.

Чабановський мав на увазі помсту провладних фракцій опозиційній "Свободі" за протести на сесії міської ради щодо розгляду земельних питань на сесії міської ради.

Разом із тим, Юрій Кропивка, депутат Октябрської районної ради ("Рідне місто") зазначив:

Я почитав порядок денний і не зрозумів ноу-хау Романа Олександровича. Він звинувачує керівництво міськради у дерибані землі... А в центрі міста, в Октябрському районі вже давно встановленні гаражі, і їх потрібно узаконювати рішенням райради? Я не буду за таке голосувать! Трохи іншим повинна займатися райрада. Далі. Чому голові райради встановлюють премію? Зараз намагаються виставити мене так, нібито я претендую на те, щоб стати головою Октябрської райради... Але повірте, якби я хотів бути головою, я б ним став ще в грудні. Більшість була готова голосувати за мене як за професіонала. А він своє невміння працювати з людьми перевертає в площину політики.

На запитання, чому депутати взагалі не розпочали сесію, щоб проголосувати проти цих питань, Кропивка відповів:

А нащо розпочинати таку сесію? Ми б почали - і ці питання все одно не проголосували. Ще раз наголошую: я на сьогоднішній день не розглядаю питання про обрання мене головою райради. Не потрібно невміння працювати з депутатами прикривати політичними питаннями.

Разом із тим, заради балансу думок, зазначимо, що премії встановлюються згідно із Законом про державну службу. Зокрема, там значиться:

Визначення розміру премій, їх нарахування і виплата здійснюється на підставі розпорядження голови ради у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" (зі змінами) та Положення по преміювання працівників.

Гаражі ж, про які йде мова, були встановленні до того моменту, як Чабановського обрали головою ради.

сесія, Октябрська райрада, Чабановський, Кропивка

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.