ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:08 01.04


У Полтаві відзначили день народження Гоголя. ФОТО

Сьогодні зранку в Полтаві відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Гоголю та вручення щорічної міської літературної премії імені Миколи Васильовича.

Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова

Перед полтавцями виступив міський голова Олександр Мамай, який зізнався, що твори Гоголя зрозумів лише у зрілому віці. Свої комедійні таланти продемонстрували артисти обласного театру імені Гоголя:

Полтавська молодь організувала виставку художніх робіт на гоголівську тематику. А кращі літератори були відзначені нагородами. На міський літературний конкурс подавалися роботи у жанрах есе, нарис, оповідання, вірші, поема, ода, п'єса. Переможці і призери отримали з рук міського голови грошові відзнаки (по 500 грн) та сертифікати конкурсу у кожній віковій групі (молодша: 13 – 15 років, середня: 16 – 18 років і старша: 19 – 28 років).

Переважна більшість присутніх на урочистій церемонії – представники міської влади, вищих та середніх навчальних закладів міста і журналісти.

Перед ними виступила володарка двох літературних премій імені М.В.Гоголя Оксана Гальченко, яка продекламувала вірш "Подорож у дитинство".

Захід закінчився традиційним покладанням квітів до пам'ятника Гоголю та запрошенням до обласного театру на відкриття VIII регіонального фестивалю театрального мистецтва "В гостях у Гоголя", який буде проходити 1-8 квітня цього року.

Гоголь, пам'ятник

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.