ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:28 01.04


Трьох посадовців Полтавської ОДА впіймали на хабарі у 29 тисяч

За видачу дозвільних документів троє керівників-екологів вимагали неправомірну вигоду. Грошові кошти отримував посередник, якого 31 березня затримали під час одержання останньої частини хабара.

Працівники управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції у Полтавській області викрили посадових осіб одного з департаментів та його структурних підрозділів Полтавської облдержадміністрації у корупційних діях та припинили механізм систематичного стягнення ними хабарів.

Прокуратурою Полтавської області за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовими особами відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

До корупційної схеми входило три посадовця: 60, 49 та 46 років, а також 49-річний колишній працівник - посередник.

Злочинна схема полягала в тому, що на картковий рахунок посередника та готівкою надходили суми коштів. Основну їх суму отримувала 49-річна чиновниця, частину з яких передавала вищому керівництву.

У ході проведення комплексу заходів працівники УЗЕ задокументували факти вимагання екологами неправомірної вигоди від суб'єктів господарювання.

Щоб приховати свою злочинну діяльність, гроші у якості неправомірної вигоди отримував посередник.

Так, за видачу дозвільних документів посадовці вимагали 29 тисяч гривень хабара від підприємця.

Розрахунки проходили у три етапи. Першу частину у сумі 11.5 тисяч гривень було перераховано на картковий рахунок, аналогічну суму грошей було отримано готівкою.

31 березня працівники Управління захисту економіки, слідчого управління Національної поліції та прокуратури Полтавщини затримали посередника під час отримання останньої частини неправомірної вигоди у сумі шести тисяч гривень.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна, повідомила прес-служба Нацполіції.

поліція, хабар, ОДА

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.