ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:52 01.04


На фестивалі гумору показали карикатури для людей із вадами зору

У Полтаві в рамках фестивалю "Карлюка-2016" відкрилася виставка словацьких карикатур. На ній полтавцям презентували карикатури, що виготовили спеціально для людей, які погано бачать.

1 квітня в Полтавській галереї мистецтв в рамках фестивалю гумору "Карлюка" відкрилася виставка карикатур словацьких художників. Головним лозунгом виставки стала фраза: "Перемогли Гітлера, переможемо й Путлера". Також на виставці представили картини двох карикатуристів із Росії. Сюрпризом для полтавців стали карикатури, які творці виготовили для людей, які погано бачать.

Велике спасибі за те, що зараз в нас відбувається культурний обмін – представлена вперше в Україні словацька карикатура… Я поштою отримав карикатури, які виготовлені спеціально для людей із вадами зору. Я колись бачив у Бразилії в місті Сан-Паулу в музеї живопис для сліпих. Була представлена картина, а нижче – рельєфне, скульптурне зображення цієї картини. Але я отримав з Словаччини карикатури, зроблені для таких людей. Уперше, мабуть, у світі зробили карикатури для них. Я такого ще не бачив,

- сказав художник-карикатурист Володимир Казаневський, представивши полтавцям це ноу-хау.

Художник-карикатурист Михайло Шлафер зазначив, що "Карлюка" відбувається вже вшістнадцяте. Однак тільки в 2016 році виставка переросла в фестиваль. Це, за його словами, і є родзинкою цьогорічного святкування.

Відвідувачка заходу Ніна Володимирівна зазначила, що карикатури настільки чудові, що вона обов'язково прийде вдруге, аби їх ще раз роздивитися і детальніше дослідити тематику карикатур. Інша гостя фестивалю "Карлюка" Марина, яка прийшла разом з маленьким сином, відзначила, що відвідує виставки впродовж кількох років і вони їй дуже подобаються.

Полтавці зможуть насолодитися карикатурами протягом квітня. У день відкриття вхід вільний, а от з завтрашнього дня за перегляд карикатур треба заплатити 10 грн.

З фотогалереєю з відкриття виставки можна ознайомитися тут.

карикатури, Казаневський, Карлюка

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.