ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

23:53 13.12


Ворскляни завершили свій шлях у Лізі Європи безбарвною поразкою

У четвер, 13 грудня, у Лісабоні полтавська "Ворскла" провела свій заключний матч групового раунду Ліги Європи. Команда Василя Сачка за безбарвної гри програла місцевому "Спортінгу" з великим рахунком.

Спортінг — Ворскла - 3:0

Голи: Монтеро 17, Мігел Луїш 35, Даллку 44-автогол.

Спортінг (1-4-3-3): Сален - Рістовскі (Корреа 64), Коатес, Пінту, Акунья - Петровіч, Мігел Луїш, Фернандеш (Пас 73) - Кабрал, Монтеро (Маркеш 59), Мане.

Ворскла (1-4-2-3-1): Ткаченко - Пердута, Даллку (Коломоєць 46), Чижов, Саків - Скляр, Чеснаков - Артур (Кане 77), Габелок, Ребенок - Карека (Сергійчук 67).

13 грудня. Лісабон. Стадіон «Жозе Алвеладе». 25 000 глядачів. 15 градусів.

Португальці мали намір виграти цей матч без надзусиль. Новий тренер "левів" 49-річний голландець Марсель Кайзер, враховуючи мінімальне турнірне значення поєдинку для його клубу, дав відпочити великій групі провідних виконавців. Натомість ті гравці, які мають менше ігрової практики, отримали можливість вийти на поле проти ворсклян. Команда Сачка цим поєдинком закривала рік, але, як виявилося, гравці подумки були вже у відпустці. Без Шарпара та Кулача потенціал команди в атаці був мізерним.

Перевага господарів була значною. Вони переважали ворсклян в усіх компонентах гри. При цьому португальці не включали максимальних швидкостей - для того, щоб "знищити" суперника, який значно поступається у класі, вистачило і середніх. До перерви "леви" відзначилися у воротах Ткаченка, який замінив Шуста, тричі (заради справедливості варто сказати, що третій гол записали як автогол Даллку). І ще принаймні тричі могли відзначитися гравці "Спортінга" ще, але не використали чудові моменти.

Перший удар по воротах господарів ворскляни нанесли на 27-й хвилині гри - це зробив Даллку, але неточно. На 42-й бив Габелок - і також мимо воріт. Це все, що створили ворскляни попереду за 45 хвилин. Проте на другий тайм полтавці чомусь виходили з посмішками на обличчях…

У другому таймі на поле вийшли Коломоєць і Сергійчук, але і їм не судилося відзначитися результативними діями на полі. Господарі дозволяли грати ворсклянам, маючи перевагу у три голи і при цьому повністю контролюючи гру. Але і за цих умов моменти створювали саме господарі поля. Полтавці не завдали жодного удару у площину воріт суперника. Лише у компенсований час ворскляни отримали єдиний у грі шанс забити гол престижу, але Сергійчук пробив поруч зі стійкою...

У Лісабоні полтавці провели чи не найгірший за якістю матч у турнірі, програли без шансів і на мінорній ноті залишають Лігу Європи.

Турнірне становище команд у групах

Василь Сачко: "Ми поступаємося супернику в класі, швидкості, майстерності. Вище голови не стрибнеш. Проте, ми набралися досвіду, який нам знадобиться у майбутньому". 

Статистика матчу:

удари по воротах — 19:8

удари в площину воріт — 9:0

володіння — 63:37

кутові — 7:2

гольові моменти — 8:1

Підсумки виступу ворсклян у Лізі Європи
 

спорт, футбол, ФК Ворскла, Ліга Європи

За темою:

  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Кременчук закупить тролейбуси 2023 року випуску з автономним ходом
  • Президент України нагородив шахістку з Полтавщини Наталю Мироненко
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.