ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:05 02.04


ТОП-5 місць для мандрівок Полтавщиною навесні

ТОП-5 місць, куди за версією проекту "Мандруємо Полтавщиною" обов’язково слід потрапити полтавцям.

Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат. Комсомольськ. Він є основним експортером залізорудної сировини в Україні. Кар'єр Полтавського ГЗК - один із найбільших кар'єрів у світі. Глибина кар'єру ГЗК близько 300 метрів, а от ширина за різними даними варіюється між 7-8 кілометрами, довжина - більше 45 км! У кар'єрі Полтавського ГЗК працюють одні з найбільш великовагових машин у світі - кар'єрні самоскиди і вантажівки марок Caterpillar (США), БелАЗ (Білорусія), Komatsu та Hitachi (Японія). Середня вантажопідйомність цих машин 90-180 тонн. Саме ж місто Комсомольськ славиться своїми нестандартними пам’ятниками та трикотажем. Подорож буде цікава для батьків із дітьмии, а також для любителів промислових екскурсій на виробництво. Приїхати в Комсомольськ можна самостійно автобусом,а от на ГЗК пускають лише організовані групи.

Гетьманська столиця – Гадяч. Маленький районний центр має грандіозне минуле та багато цікавих різноманітних об’єктів для огляду. Наприклад: районний історико-краєзнавчий музей, відкритий у 2012 році, розповідає про часи гетьманування Івана Брюховецького, перебування в Гадячі родини Драгоманових, народні традиції та звичаї краю. Є тут унікальний музей Молотка та музей Бджільництва, Замкова гора та Козацькі Підземелля. Місто Гадяч — центр паломництва туристів єврейського походження з різних країн світу, оскільки тут у 1813 році було поховано засновника хасидизму (релігійної течії) Хабад Шнеур-Залмана. А урочище "Зелений гай" - чарівне місце із гарною природою, де стояв будинок Олени Пчілки, в якому багато разів гостювала її донька – Леся Українка. Подорож буде цікава для батьків із дітьми та любителів насичених пізнавальних екскурсій у музеях.

Кінно-спортивне свято в Дібрівці. Дібрівський кінний завод - це завод із розведення коней російської та орловської рисистих порід та племінний репродуктор із розведення коней Новоолександрівської тяжковозної породи. Заснований у 1888 році. З перших років займає одне з провідних місць серед кінних заводів коней рисистих порід. Лише один раз на рік у Дібрівці проходить кінно-спортивне свято. Програма розпочинається о 10:00 концертом художньої самодіяльності, далі – урочисте відкриття свята, театралізований парад, заїзди на рисаках та показові виступи. Подорож буде надзвичайно цікава для батьків з дітьми та любителів тварин. Щоб потрапити на свято самостійно, треба їхати автобусом або потягом до Миргорода. А потім чимось добиратися до Дібрівки.

Свято "Пісні бузкового гаю" в Диканьці. Починаючи з 1969 року щорічно на початку травня, під час цвітіння знаменитого бузкового гаю, проводиться традиційне свято. Бузковий гай у Диканьці займає площу близько 4 гектарів і закладений на початку ХІХ ст. у кар’єрі глибиною до 5 метрів, де добувалася глина для колишнього цегельного заводу. Його створив правнук страченого генерального судді Запорізького війська Василя Кочубея, впливовий державний діяч часів Олександра І князь В.П. Кочубей. Зараз Бузковий гай знаходиться під охороною регіонального ландшафтного парку "Диканський". На щорічному святі звучать народні пісні, проходить ярмарок майстрів, виступають гоголівські герої. Дістатися на свято можна самостійно автобусом.

Дослідна станція лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук. Це провідна установа в галузі лікарського рослинництва, яка заснована в 1916 році як перша в Російській імперії науково-дослідна установа з вирощування лікарських рослин. України. Побачити все різнобарв’я та відчути неперевершені аромати під час цвітіння лікарських рослин можна в кінці травня. Знаходиться ця установа в Лубенському районі і у кінці травня тут розквітають декілька гектарів лікарських рослин. Також на Лубенщині є пізньопалеолітична стоянка в селі Гінці Лубенського району, якій приблизно 13 000—15 000 років. Музей поета Василя Симоненка та широковідомий діючий чоловічий Спасо-Преображенський монастир – пам’ятка архітектури загальнодержавного значення у стилі бароко ХVІІ-ХІХ ст.

Комсомольськ, ГЗК, подорож, Бузковий гай, Дібрівка

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.