ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:10 03.04


Полтавщина - восьма за кількістю "бомжів" серед регіонів України

4 квітня стане чорним днем для українських безхатченків: вони більше не зможуть реєструватися в центрах соцобслуговування та соцзахисту, якщо там їх не забезпечать ліжко-місцем.

Цього вимагає стаття закону про розширення повноважень місцевих органів влади. У центрах соцзахисту кажуть, що вони будуть змушені припинити реєстрацію бездомних зовсім, оскільки можливості надати їм спальні місця у них немає, пише газета "Сегодня". Це означає, що бездомні люди можуть позбутися належних їм за законом виплат: соціальної допомоги або пенсії.

Погіршує ситуацію й те, що, за підрахунками волонтерів, за два останні роки бомжів у країні стало приблизно на 20 відсотків більше через війну на Донбасі й анексію Криму.

Зараз, за даними Мінсоцполітки, в країні налічується близько 30 тисяч бездомних, але це лише ті, хто офіційно звернувся за допомогою. В реальності ж, за оцінками експертів, таких — близько 200 тисяч. А стане ще більше…

За офіційними даними найбільше "бомжів" в Одеській області - 7919 осіб, у Донецькій - 3297, у Дніпропетровській - 2116, у Києві - 2108, у Миколаївській - 1380, у Харківській - 1127, у Запорізькій - 1091. На 8-му місці за кількістю "бомжів" в Україні - Полтавщина - 915 осіб.

бомж, соціум, влада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.