ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:58 04.04


За ухилення від мобілізації кременчужанину призначили один рік випробувального терміну

У Кременчуці чоловік відмовився від отримання повістки та ухилився від призову за мобілізацією. Суд призначив йому один рік іспитового строку.

Під час досудового розслідування встановлено, що кременчужанин проходив службу в лавах Збройних сил України та 28.04.2005 був зарахований у запас із званням рядовий.

З квітня 2014 року на сході України розпочалася антитерористична операція, у зв'язку з чим Президентом України видавалися відповідні Укази щодо часткової мобілізації. Відповідно до Указу Президента України № 15/2015 від 14.01.2015 року розпочалася чергова хвиля часткової мобілізації, на підставі якої обвинуваченого було викликано до Кременчуцького об'єднаного міського військового комісаріату (ОМВК) для проходження лікарської комісії.

27.04.2015 року за результатами медичного огляду чоловіка визнано придатним до проходження військової служби. Тому Кременчуцький ОМВК виписав на його ім’я повістку про прибуття для відправки в лави Збройних сил України. Однак обвинувачений відмовився від отримання повістки. Дії кременчужанина, що виразилися в ухиленні від призову за мобілізацією, органом досудового розслідування були кваліфіковані за ст.336 КК України.

28 березня 2016 року між прокурором Кременчуцької місцевої прокуратури та обвинуваченим укладена угода про визнання винуватості. Автозаводський районний суд Кременчука затвердив її та призначив узгоджене сторонами покарання у вигляді двох років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

мобілізація, суд, ухилення, Кременчук

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.