ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:21 04.04


Бюджетний комітет у Полтаві: говорили про дороги, КрАЗи та медичні об'єкти

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету днями ухвалив надважливі для Полтавщини рішення на своєму виїзному засіданні - про КрАЗи, дороги та сучасні медичні заклади.

Вдруге за 25 років незалежності у Полтаві відбулося виїзне засідання комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Минулого разу комітет приїздив у далекому 1993 році і тоді це дало суттєвий поштовх для подальшого розвитку області. Полтава стала восьмим містом для нинішнього складу комітету Верховної Ради VIII скликання, де відбулось виїзне засідання. Тобто, наразі виїзди до регіонів - це традиція для нардепів.

Болючим питанням постала підтримка вітчизняного товаровиробника на прикладі одного з найбільших підприємств області КрАЗу – на нараді слово взяв керівник підприємства Роман Черняк, зазначивши, що Міноборони за минулий рік суттєво скоротило замовлення на підприємстві, натомість закуповуючи для армії БелАЗи.

Це викликало щире обурення нардепів, бо ж всі розуміють: успішна діяльність Полтавського КрАЗу – це повноцінний розвиток десятків інших заводів по всій Україні, зокрема, в Запоріжжі, Маріуполі і ще десятку міст, які назвав пан Черняк. Це підтримав народний депутат України Петро Ванат. Прийнято рішення не пізніше, як за місяць заслухати на бюджетному комітеті доповідь міністра оборони з цього питання, бо ж видатки на армію належать нині до пріоритетних, і ці кошти потрібно дуже ретельно контролювати.

Отримає в цьому році Полтавщина й велике фінансування на ремонт і реконструкцію доріг. Уже залучено чверть мільярда гривень – завдяки кредиту Міжнародного банку реконструкції і розвитку на добудову траси Київ-Харків на ділянці від Хоролу до Полтави, а також реконструкцію дороги Ромни-Пирятин та Хорол-Семенівка-Кременчук на суму понад 250 млн грн.

Ще одним суттєвим здобутком виїзного засідання бюджетного комітету стане для Полтави рішення про виділення коштів на добудову кардіо й протитуберкульозного диспансерів.

Оновлення кардіодиспансеру – це підвищення доступності сучасної інтервенційних методів лікування, оптимізація надання допомоги хворим із серцево-судинними проблемами і скорочення діагностичного процесу, тобто економія часу під час постановки діагнозу та термінів перебування пацієнтів в умовах стаціонару. Ми отримаємо сучасний комплекс, який відповідатиме усім стандартам.

Голова обласної адміністрації Валерій Головко запевнив:

Буквально через тиждень ми закінчуємо передачу протитуберкульозного диспансеру на баланс департаменту охорони здоров’я – цю довгу історію, яка тривала майже 23 роки з будівництва такого соціально важливого об’єкта. І, починаючи з минулого року закінчили розробку експертизи проекту по будівництву і введенню в експлуатацію кардіологічного Центру на базі існуючого кардіодиспансеру. Приблизно 56 млн. із різних джерел фінансування буде направлено на будівництво кардіоцентру. По другій черзі будівництва протитуберкульозного диспансеру – це було будівництво в межах 50 млн. Але питання сьогодні стоїть ще й по закупівлі обладнання, бо ще 2013-му році, воно було закуплене в неіснуючу установу. Були витрачені серйозні гроші, і сьогодні, на жаль, не все воно буде запущене в експлуатацію, тому що зміни в законодавстві передбачають поновлення сертифікації

гроші, бюджет, дороги, медицина, КрАЗ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.