ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:54 04.04


Суд оштрафував викладача коледжу, яка вимагала гроші у студентів

У Полтаві Апеляційний суд оштрафував на 4250 гривень викладача Кременчуцького медичного коледжу, яка начебто за підвищення оцінок вимагала гроші у майбутніх акушерів.

Досудове слідство з’ясувало, що викладач інфекційних хвороб комунального вищого навчального закладу І рівня акредитації Полтавської обласної ради "Кременчуцький медичний коледж" імені В.І. Литвиненка повідомила студентам відділення "Акушерська справа" про можливість завищення їм оцінок при здачі заліку. При цьому викладач сказала, що студенти мають їй заплатити гроші.

З’ясувалося, що 24 квітня сім студентів зібрали гроші і передали викладачеві 800 гривень. Крім того, жінка отримала список прізвищ та вказані біля них необхідні студентам оцінки. Того ж дня викладачку затримали. Їй було пред'явлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

4 грудня 2015 року Автозаводський районний суд Кременчука виніс викладачу виправдувальний вирок. Суд дійшов висновку, що зібрані слідством докази були отримані з порушенням порядку їх фіксування. І у відповідності до ст.85,86 КПК України докази були визнані неналежними та недопустимими.

В апеляційній скарзі прокурор попросив скасувати виправдувальний вирок та ухвалити обвинувальний з призначенням покарання у виді штрафу передбаченого ч.1 ст.368 КК України. А саме, 25,5 тисяч гривень і позбавлення права обіймати певні посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у навчальних закладах на три роки. 

Апеляційний суд встановив, що в діях викладача маються ознаки менш тяжкого злочину – підкуп.

Вина викладача у вчиненні вказаного правопорушення передбаченого ч.3 ст.354 КК України знайшла свої підтвердження в апеляційному суді. Навіть вона не заперечувала факт отримання 800 грн. від студентів. Такі гроші вона отримала, як подарунок на 1 травня, а не за виставлення позитивних оцінок по заліку

- йдеться в матеріалах справи.

Апеляційний суд Полтавщини скасував виправдувальний вирок. Та ухвалив новий вирок, яким викладача визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 354 КК України. Обвинуваченій призначено покарання у виді штрафу – 4250 гривень.

Вирок Апеляційного суду вже набрав чинності. Однак до 23 червня на нього може бути подана касаційна скарга до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ.

Відзначимо, що на момент розгляду справи в Апеляційному суді Полтавщини обвинувачена продовжувала працювати викладачем у медичному коледжі Кременчука.

 

суд, слідство, поліція, хабар

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.