ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:03 05.04


У Полтавській області 75 тисяч людей можуть не знати, що хворі на гепатит С

Фахівці повідомили, що в Полтавській області п'ять відсотків людей не знають, що заражені гепатитом С. Це приблизно 75 тисяч людей.

За офіційними даними, на диспансерному обліку в Полтавській області стоїть 2 738 хворих на вірусний гепатит С. 5 квітня в Полтавській ОДА на прес-конференції виконавчий директор БО "Світло надії" Максим Демченко повідомив:

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, п'ять відсотків людей живуть з вірусним гепатитом С і вони про це не знають… По суті, в Полтавській області це близько ста тисяч.

Відзначимо, що у Полтавській області живуть близько 1.5 мільйона людей. Якщо порахувати, то виходить, що 75 тисяч людей хворі на гепатит С і не знають про це.

За словами фахівців, точна кількість інфікованих вірусом гепатиту С невідома не тільки в нашій області, але й по всьому світу. Максим Демченко cказав, що однією з головних причин необізнаності про хворобу є те, що вона не має симптомів.

Люди, які користуються косметичними салонами, роблять тату, проводять якісь медичні маніпуляції, потрапляють до групи високого риску. Ну і люди, які вживають наркотики ін'єкційним способом,

- зазначив Максим Демченко.

Перевірити наявність гепатиту С, за словами фахівців, можна як експрес-тестами на гепатит С, так і в інфекційній лікарні. Однак вірус потребує детального вивчення, перш ніж перейти до лікування.

Діагностика – це скринінговий аналіз, це подальше вивчення вірусу, це певний шлях. Він – не тривалий, але він і від людини потребує певних зусиль, і від лікарів… Перед тим, як лікувати, потрібен певний плацдарм,

- сказала Оксана Даниленко, головний лікар Полтавського обласного центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом.

Фахівці зазначили, що з 2015 року Полтавська область отримала для лікування гепатиту С новий препарат "Софосбувір". Він покращив результати лікування хворих – якщо раніше пацієнти з першим генотипом лікувались рік, то зараз вони лікуються всього лише 12 тижнів.

гепатит, Демченко, Світло надії

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.