ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:16 05.04


Вищий адмінсуд змусив мерію потурбуватися про мешканців зруйнованого будинку

Вищий адміністративний суд визнав неправомірною бездіяльність Полтавської міськради та профільної комісії щодо жителів зруйнованого будинку на Леніна, 104. Їх житлові питання мають бути вирішені.

Вищий адміністративний суд України погодився з позицією Полтавської місцевої прокуратури та висновками Полтавського окружного адміністративного суду, прийнявши остаточне судове рішення щодо захисту житлових прав власників майже зруйнованого будинку, розташованого на вул.Леніна, 104 у Полтаві, повідомила прокурор Полтавської місцевої прокуратури Ольга Сорочинська.

За її словами, ВАСУ, визнавши неправомірними бездіяльність Полтавської міської ради та постійної комісії з питань містобудування, розвитку міського господарства Полтавської міської ради, зобов'язав вищезгадану комісію внести до виконавчого комітету Полтавської міської ради пропозиції про подальшу долю будинку, тобто вирішити житлове питання власників квартир.

Фізичний знос будинку – 90 відсотків. У зв'язку зі значним перевищенням нормативного терміну служби (йому 139 років) і забороною з 1965 року проводити капітальний ремонт, будинок знаходиться в аварійному стані та є непридатним для проживання. Однак за цією адресою зареєстровані 17 осіб, серед яких двоє інвалідів та п'ятеро дітей

- розповіла Ольга Сорочинська, додавши, що в інтересах людей у 2013 році прокуратура подала адміністративний позов, який суддя Полтавського окружного адміністративного суду у вересні 2014 року задовольнив.

У подальшому більше року тривав судовий розгляд справи в апеляційній інстанції. І лише Вищий адміністративний суд України у березні цього року за касаційною скаргою прокуратури прийняв остаточне судове рішення.

будинок, суд, мерія, міськрада, Леніна 104

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.