ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:35 06.04


До полтавських дитсадків поставляють "сир" із 35 відсотками рослинних жирів

Антимонопольний комітет порушив справу проти підприємців, які під торговою маркою "Славія" випускали "сир" із 35 відсотками рослинних жирів та поставляли його до дитсадків Полтави.

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України порушила справу проти ТОВ "Малороганський молочний завод" за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Як встановило Відділення за результатами дослідження, дії ТОВ "Охтирська молочна промислова компанія "Славія" щодо розміщення на стікері назви "Сир кисломолочний 18% жиру" датою виробництва 24.02.2016, містять ознаки порушення, передбаченого статтею 151 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Згідно з експертним висновком щодо якості сиру кисломолочного датою виробництва 24.02.2016 та його відповідності державним стандартам, встановлено, що сир кисломолочний 18 відсотків жиру не відповідає вимогам нормативних документів з фізико-хімічних показників, а саме: масова частка рослинного жиру в зазначеній продукції складає 35,1 відсотка. Масова частка загального жиру у сирі кисломолочному складає 28 відсотків, за вимогами НД – від двох до 18 відсотків. Згідно з вимогами НД – рослинні жири в сирі кисломолочному не допускаються.
Висновками експертизи зазначено, що відібрані зразки сиру кисломолочного 18 відсотків жиру не відповідають вимогам ДСТУ 7170:2010 "Молочна промисловість. Продукти молочні та молоковмісні. Номенклатура та вимоги до назв" (п.В.2), а саме: у назвах молоковмісних сирних продуктів (продукт, який містить жири немолочного походження) вживати безпосередньо слово "Сир" не допускається.

Усупереч Постанові КМУ №1591 від 22.11.2004 року щодо заборони використання для харчування дітей, зокрема дошкільного віку, харчових продуктів з застосуванням рослинних жирів, зазначена продукція поставляється в дитячі дошкільні заклади м. Полтави.

Розслідування у справі триває, повідомили в АМКУ.

сир, підробка, рослинні жири, Славія

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.