ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:29 06.04


У міськраді встановлять систему персонального голосування

Сесії Полтавської міської ради проводитимуться лише в сесійній залі. Чиновники й депутати пояснили – так передбачено регламентом. Натомість є перспектива встановлення системи поіменного голосування.

На сесіях Полтавської міської ради не вистачає місця громадськості та журналістам. Аби дізнатися, чи робиться щось для того, щоб покращити умови проведення сесій, ми зв'язалися з секретарем Полтавської міської ради Оксаною Деркач. Вона сказала, що це питання давно закрите – його вирішили ще два місяця тому, ще до прийняття регламенту.

Сесії проходять відповідно до регламенту - в сесійній залі міської ради. Ми всі разом прийшли до спільного рішення про доцільність проведення сесій в сесійній залі. З урахуванням того, що у перспективі у нас будуть встановлена програма персонального голосування. У зв'язку з тим, що є закон, який зобов'язує депутатів голосувати персонально. Зараз ми, коли голосуємо, - кожен депутат встає і говорить, як саме. Це займає багато часу… Я думаю, через сесію буде вирішено питання про встановлення цієї системи.

Так зараз голосують депутати міськради

Відзначимо, що депутати від кількох політичних сил піднімали дану проблему. Депутат від ВО "Свобода" Вадим Ямщиков зазначив, що більше приміщення для проведення сесій потрібне й досі:

Людей не поменшає. Була б більша зала – більше б змогло прийти людей. Зала маленька. Я, наприклад, взагалі нічого не бачу, коли там стоять журналісти. Краще, якщо б була техніка плюс більша зала, як, наприклад, в обласній раді.

Так у міськраді працюють журналісти

Однак, за словами депутата, техніка, яку вже запланували встановити в сесійній залі Полтавської міської ради, все ж набагато покращить роботу депутатів.

сесія, Ямщиков, Деркач, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.