ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:15 27.02


"АвтоКрАЗ" Жеваго минулоріч продав машин на 976 мільйонів

АТ "АвтоКрАЗ", єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, в 2018 році реалізував продукції на 976 мільйонів гривень, що на сім відсотків менше, ніж роком раніше.

Про це генеральний директор підприємства Роман Черняк повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Дохід від реалізації виробленої продукції - 976 млн грн, що трохи менше, ніж роком раніше. При цьому частка внутрішнього ринку в загальному обсязі продажів склала 93%, в тому числі військового сектора - 66%, цивільного - 34% ", - повідомив Черняк.

За словами топ-менеджера компанії, підприємству не вдалося реалізувати намічені плани з продажу автомобілів, в тому числі з урахуванням зниження замовлень з боку військових структур.

"Закупівлі Міноборони знизилися з 625 одиниць у 2014 році до 175 одиниць у 2018 році, — це набагато менше, ніж ми розраховували, і не відповідає потребам ЗСУ. На жаль, всупереч здоровому глузду в українську армію закуповується іноземна техніка", - зазначив гендиректор .

Серед причин невиконання намічених планів, за словами Черняка, затримки з оплатою за поставлену техніку з боку клієнтів, затримки з постачанням комплектуючих із боку заводів-постачальників, а також погодні умови, що заважають доставці двигунів морським шляхом.

Також гендиректор зазначив періодичне блокування виконавчими службами рахунків підприємства, що гальмує поставку покупних виробів.

Частка експорту знизилася майже втричі в порівнянні з 2017 роком (коли вона становила 19%) через обмеження на ринках країн колишнього СРСР, падіння цін на нафту, що призвело до зниження платоспроможності клієнтів, а також з-за санкцій Росії. Наростити експорт на КрАЗі хочуть за рахунок збільшення присутності на ринках ближнього і далекого зарубіжжя і виходу на нові ринки країн Азії і Африки.

У 2018 році завод планував випустити 1200 автомобілів, в тому числі 800 для внутрішнього ринку, повідомляє Бізнес-Цензор.

"АвтоКрАЗ" — відомий на світовому ринку український виробник вантажної техніки, випускає 33 базові моделі, понад 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки "КрАЗ", в тому числі для Збройних Сил України. Входить у фінансово-промислову групу бізнесмена і нардепа від Полтавщини Костянтина Жеваго.


 

бізнес, виробництво, КрАЗ, транспорт, дохід, ЗСУ

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.