ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:46 07.04


Легендарний "Акваріум" виконав у Полтаві свої хіти та показав "духовні скрєпи"

6 квітня в концерт-холі "Villa Крокодила" відбувся концерт культового рок-гурту "Аквариіум" на чолі з легендарним Борисом Гребенщиковим.

"Акваріум" — російський рок-гурт, створений в 1972 році в Санкт-Петербурзі. За 44 роки свого існування, музичний колектив, засновниками якого є Борис Гребенщиков (БГ) та Анатолій Гуницький, набув культового статусу та отримав прихильників не лише на території колишнього СРСР, а й по всьому світу.

Концерт, який відбувся 6 квітня — другий виступ "Акваріума" в Полтаві. До цього гурт давав концерт у нашому місті в середині 1990-х років. До речі, до початку заходу серед глядачів було дуже багато суперечок із приводу того, чи дійсно "Акваріум" відвідував Полтаву 20 років тому, чи це просто чиясь вигадка. Але сам Гребенщиков підтвердив, що той виступ дійсно мав місце. Вітаючись з публікою, БГ зазначив: "Минулого разу, коли ми були у вашому місті, більшість із вас були ще дітьми".

Творчість Гребенщикова об'єднала людей з різних куточків України: фанати поприїжджали в Полтаву з Ірпеня, Харкова, Херсона, Кременчука. Але незважаючи на різницю у віці та широке представництво, прихильники "Акваріуму" дуже легко знаходили між собою спільну мову.

До того, як музиканти з'явилися на сцені, з динаміків звучали мантри — буддистські та індуїстські священні гімни. За словами одного з відвідувачів концерту, Анатолія Щемеліна з Павлограду, гурт виходить на сцену лише після того, як дограє остання з них.

"Акваріум" виконував як старі пісні, написані ще в середині 1980-х років ("10 стрел", "Мир, каким мы его знали"), так і відносно нові (наприклад, "Песни нелюбимых"). Не обійшлося і без найвідоміших пісень, які стали візитівкою гурту ("Стаканы", "Туман над Янцзы").

Вокаліст і незмінний лідер гурту Борис Гребенщиков багато спілкувався з публікою та жартував. Так, в ситуації, коли серед концерту хтось із глядачів попросив "Акваріум" приїздити в Полтаву і в майбутньому, БГ, посміхаючись, відповів: "А мы ещё никуда и не уехали". А коли розпорядник виніс артисту каблучки, які він скоріше за все просто забув у гримувальні, Гребенщиков пожартував, що радіє з того, що їх встигли забрати з ломбарду.

Окрім власних композицій гурт виконав відому пісню Віктора Цоя "Мама-Анархия". Гребенщиков не без гумору зазначив, що Міністерство культури РФ просить артистів не забувати про "духовні скрєпи" і саме тому "Акваріум" зіграє цю пісню...

Загалом, концерт тривав близько трьох годин. Закінчивши з основною частиною виступу, музиканти вийшли "на біс" і виконали ще 7-8 композицій.

В Україні гурт "Акваріум" запланував чотири концерти. Виступ у Полтаві став третім - після Харкова та Дніпропетровська. Ще один концерт БГ дасть 8 квітня в Києві.

Акваріум, Гребенщиков

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.