ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:15 25.03


"Полтавський вісник" залишився без редактора

Тижневик "Полтавський вісник" залишився без головного редактора - Лариса Семеняга виграла конкурс на заміщення вакантної посади директора Міського будинку культури і знову очолила цей заклад.

Як стало відомо, наші колеги-газетярі наразі залишилися без редактора. Очільниця видання Лариса Семеняга повернулася на роботу до МБК (вона не один рік там раніше вже працювала), вигравши відповідний конкурс. Газету до друку наразі підписує… головний бухгалтер видання Анна Котова.

Нагадаємо, що у квітні минулого року депутати полтавської міськради на черговій сесії проголосували за вихід Полтавської міської ради з переліку засновників комунальної газети "Полтавський вісник". Таким чином депутати дали згоду на роздержавлення газети. Підставою для прийняття цього рішення стало звернення трудового колективу. Втім, це не завадило місту й надалі фінансувати видання різними шляхами - в тому числі і за схемою з колективною передплатою через громадські організації.

Перед своїм вимушеним виходом зі складу засновників видання, міськрада провела незалежну оцінку майна редакції. За її результатами, газета має основних засобів, малоцінних необоротних матеріальних активів та виробничих запасів на суму 607,6 тисяч грн. Крім того, на поточному рахунку редакції на час оцінки було майже 60 тисяч грн. Це майно та кошти безоплатно передали з комунальної власності громади Полтави у власність редакції.

Відповідно до рішення, "Полтавський вісник" збереже назву, цільове призначення, мову видання і тематичну спрямованість. Редакція залишиться за тією самою адресою — вул. Європейська, 8. Приміщення площею 145,1 м² газеті надаватимуть в оренду — за символічну одну гривню на рік. Перший договір оренди має строк дії 15 років — до 2034 року.

Також міськрада планувала укласти з редакцією "Полтавського вісника" договір на послуги із висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на 2019 рік.

Оксана Дейнега, яка очолювала МБК останнім часом, стала заступницею директора з культурно-масової роботи.

ЗМІ, преса, Полтавський вісник, медіа, МБК, Лариса Семеняга

За темою:

  • Журналісти Полтавщини почали використовувати штучний інтелект у відеосюжетах
  • Українські медіа атакують російські хакери
  • На Полтавщині судитимуть зрадника-журналіста
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.