ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:25 09.04


Юрій Солошенко може повернутися додому з російської тюрми

Міністерство юстиції розпочало переговори про повернення в Україну політичних в’язнів із Росії, серед яких 73-річний полтавець Юрій Солошенко.

Йдеться про чотирьох українців, серед яких відомий режисер Олег Сенцов, а також Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв та колишній директор полтавського заводу “Знамено” Юрій Солошенко. 

На сьогодні Мін’юст Росії доручив відповідним службам підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні для подальшого відбування покарання чотирьох засуджених, в тому числі полтавця Юрія Солошенка, повідомляє РБК.

При цьому, за словами заступника голови Міністерства юстиції України Сергія Пєтухова, процедура повернення українських політв'язнів: режисера Олега Сенцова, активістів Олександра Кольченко та Геннадія Афанасьєва, а також пенсіонера Юрія Солошенко може зайняти приблизно півроку.

Нагадаємо, що російський суд засудив за сфабрикованими справами 73-річного Юрія Солошенко до шести років ув'язнення; Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі, Олега Сенцова – до 20-ти, а Геннадія Афанасьєва до семи років в'язниці.

політика, мінюст, Солошенко, закон

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.