ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:31 11.04


З 19 будинків підвищеної поверховості на Полтавщині лише один в належному протипожежному стані

На Полтавщині лише один з 19 будинків підвищеної поверховості знаходиться в належному протипожежному стані. В інших подекуди немає протипожежного інвентаря, а драбина рятувальників дістає лише до дев'ятого поверху.

8 квітня в Полтавській міській раді на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник міськрайонного управління ДСНС України в Полтавській області Сергій Пругло повідомив, що на території Полтавської області знаходиться 19 житлових будинків підвищеної поверховості.

П'ять – шістнадцятиповерхових, одинадцять – чотирнадцятиповерхових, два – тринадцятиповерхових та один – дванадцятиповерховий… З цих 19 будинків лише один, що розташований по вулиці Героїв Сталінграда, 16, знаходиться в належному протипожежному стані. У всіх інших будинках протягом тривалого часу залишається непрацездатним інженерне обладнання систем протипожежного захисту… Сигнали спрацювання автоматичної пожежної сигналізації не виведено на пункт центрального спостереження. Не обслуговуються автоматичної пожежної сигналізації та системи димовидалення. Внутрішні пожежні крани не укомплектовані необхідним пожежним інвентарем. Не працюють дистанційні пуски насосів-підвищувачів внутрішнього протипожежного водогону. Приміщення не забезпечене первинними засобами пожежогасіння, згідно з нормами належності. Не проведені заміри опороезоляції електромереж. І шляхи евакуації не забезпечені евакуаційним освітленням, а інколи й захаращені. Перелічені порушення залишаються не усуненими протягом тривалого часу. В разі виникнення пожеж вони можуть призвести до загибелі людей, значних матеріальних збитків та ускладнити роботу підрозділів під час їх гасіння,

- сказав Сергій Пругло.

Він також зазначив, що, на щастя, протягом останніх кількох років у будинках підвищеної поверховості пожеж не виникало. Однак в разі пожеж порятунок людей буде залежати не тільки від професіоналізму рятувальників, але й від наявності в них технічного обладнання.

На даний час в підрозділах служби ДСНС знаходиться три автодрабини та один колінчастий підйомник з висотою підйому 30 метрів. Це дає нам змогу врятувати людей з дев'ятого поверху або з криші десятого,

- повідомив Сергій Пругло.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Віталій Нікіпелов зазначив, що треба якомога скоріше вирішувати цю проблему:

Нам необхідно невідкладно вживати заходів, щоб зменшити цю потенційну небезпеку, оскільки будинків достатньо багато. Треба на найближчу сесію виносити ці проекти, пропонувати депутатам, переконувати їх, і проводити ці роботи, щоб зменшити небезпеку.

Присутні на засіданні запропонували купити ще одну вишку. Сергій Пругло відзначив, що одна автодрабина на 50 метрів зараз коштує близько 12-15 мільйонів гривень. На це Віталій Нікіпелов сказав, що міський бюджет "не потягне" витрат на вишку. Тож учасники комісії вирішили продовжувати вивчати цю проблему, подумати над її вирішенням і перейти до її усунення.

Пругло, Нікіпелов, пожежа

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.