ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:30 26.04


Полтавці відзначили день Чорнобильської трагедії

У Полтаві відбувся мітинг-реквієм, який завершився покладанням квітів біля пам’ятника ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Участь у покладанні взяли заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло, члени ради Полтавської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль», полтавського міського товариства «Чорнобиль», а також студентська молодь та громадськість. 

Страшна техногенна катастрофа була спричинена вибухом на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, за лічені хвилини перетворила частину квітучого українського Полісся на зону відчуження.

Так, 26 квітня 1986 року, на Чорнобильському реакторі №4 прогримів вибух. Кілька сотень працівників та пожежників намагалися загасити пожежу, що не припинялася протягом 10 днів. Тоді загинуло близько 50 працівників станції та рятувальників. Реактор був повністю зруйнований і в довкілля потрапила величезна кількість радіоактивних речовин.

За потужністю радіоактивний викид у 300 разів перевищував атомне бомбардування японського міста Хіросіма. Радіоактивна хмара від аварії пронеслася над європейською частиною тодішнього СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Найбільша та найжахливіша техногенна катастрофа за всю історію людства лише в Україні стала причиною смерті десятків тисяч людей. За системні помилки проектувальників, фантастичну безвідповідальність тодішньої влади розплачуватися довелося людським життям та героїзмом ліквідаторів.

чорнобиль

За темою:

  • Полтавський рятувальник присвятив півмарафон незламності загиблим колегам
  • У Полтаві встановлять меморіальні дошки ще чотирьом полеглим захисникам
  • Полтавці вшанували Гоголя
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.