ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:47 12.04


Держгеокадастр звітується про виділення землі АТОвцям, а учасники війни говорять про корупцію

У Держгеокадастрі повідомляють, що лише на Полтавщині для військових виділили 3455 га землі. Разом із тим, бійці подекуди не можуть отримати свою землю і жаліються на Держгеокадастр.

У Полтавській області з моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею до територіальних органів Держгеокадастру звернувся 2 861 учасник АТО. На сьогоднішній день у землевпорядній службі регіону надали 2 025 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення земельних ділянок. На Полтавщині військовослужбовці стануть власниками 3455 га земель.

Уже прийняті 80 наказів про затвердження проектів землеустрою та надання земельних ділянок у власність. Інші пакети документів знаходяться на стадії підготовки та розгляду. Про це повідомили у прес-службі Держгеокадастру.

Учасники АТО здебільшого отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності. Під ці потреби 1856 військовим передадуть землі площею 3435.68 га (92 відсотки від виданих дозволів). Ще 169 ділянок площею 20.04 га призначені для ведення садівництва.

Землевпорядники Полтавщини зарезервували для потреб військовослужбовців, які виявлять бажання отримати ділянки на території регіону, більше 5.4 тисячі га земель. Із матеріалами про вільні ділянки можна ознайомитись у відкритому доступі на сайті Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області.

Разом із тим, деякі бійці вбачають у роботі Держгеокадастру корупцію, адже не можуть отримати землю, бо її нібито продають з аукціону.

земля, АТО, кадастр, Держгеокадастр

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.