ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:09 12.04


Розгляд апеляційної скарги у справі медсеcтри-шахрайки Корнівської не відбувся

В Апеляційному суді Полтавщини на судовому засіданні у справі медсестри, яку визнали винною в шахрайстві, одна з суддів взяла самовідвід. Наступне засідання – 10 травня.

12 квітня в Апеляційному суді Полтавської області колегія суддів у складі Лариси Лісіченко, Анатолія Кисіля та Алли Гонтар мала розглянути апеляційну скаргу у справі полтавської медсестри Жанни Корнівської. Судове засідання відбулось, але скаргу прокурора Дениса Бондарця не розглянули. Суддя Лариса Лісіченко вирішила взяти самовідвід.

Тільки що з'ясувалося, що в нас член колегії, суддя Лісіченко не має права розглядати справу в даному судовому засіданні, оскільки вона займалася розглядом скарг на досудовому слідстві, мається відповідна ухвала

- повідомив суддя Анатолій Кисіль.

Порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів задовольнила заяву про відвід судді Лариси Лісіченко. Відтепер вона не буде брати участь у цьому судовому процесі. Справу Жанни Корнівської мають повторно відправити на автоматичний розподіл між суддями. Тому, хто замінить суддю Ларису Лісіченко, поки що невідомо.

Наступне засідання призначено на 10 травня.

Відзначимо, що інтереси Жанни Корнівської, як і в суді першої інстанції, представляє адвокат В'ячеслав Делія.

Нагадаємо, що 28 січня суддя Ленінського районного суду Світлана Юхно визнала полтавську медсестру Жанну Корнівську винною у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). А також в замахах на злочини, передбачених ч.1 ст. 354 КК України (підкуп працівника підприємства, установи чи організації) та ч.1 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Жанна Корнівська взяла 3000 грн та 1500 доларів США від пацієнта Волкова. За ці гроші медсестра пообіцяла пацієнту допомогти оформити йому другу групу інвалідності. Однак у дійсності медсестра не мала наміру передавати гроші, а привласнила їх собі та розпорядилась ними на власний розсуд.

Суддя призначила Жанні Корнівській покарання у вигляді штрафу в сумі 8500 гривень. Однак суддя звільнила медсестру від відбування покарання на підставі ч.5 ст.72 КК України.

Корнівська, медсестра, суд

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.