ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:00 13.05


У Полтаві відкрили пам'ятну дошку Панасу Мирному

На пошану пам’яті та з нагоди 170-річчя від дня народження видатного українського письменника і громадського діяча Панаса Мирного, на фасаді Полтавської ЗОШ № 8 імені Панаса Мирного відкрили інформаційну дошку.

У Полтаві 13 травня 2019 року відкрили пам'ятну дошку Панасу Мирному — нашому видатному земляку.

На ювілейний захід зібралися учні школи, громадські активісти, лауреати премії імені Панаса Мирного, представники влади та рядові полтавці.

– У 1949 році, на честь 100-річччя від дня народження українського письменника Панаса Мирного, полтавській школі №8 було присвоєно його ім’я. З того часу і по цей день учнівський і педагогічний колективи бережуть пам’ять про митця. Ми відчуваємо полум’я його щирої і щедрої душі, ми вчимося у нього бути патріотами, любити край, у якому народилися, місто, в якому живемо. Творимо майбутнє, пам’ятаючи традиції письменника і хочемо, щоб громада міста і осередок, де жив і працював письменник, пам’ятали про нього. І ця дошка буде свідченням глибокої пошани потомків патріоту, великому сину України. Спасибі усім, хто брав участь у цьому проекті, – сказала під час церемонії директорка школи Світлана Богодиста.

історія, память, культура, література, Панас Мирний

За темою:

  • Сімох військовослужбовців із Полтавщини нагородили посмертно
  • Пішов із життя відомий полтавський журналіст
  • У Полтаві пошкодили інформаційну дошку Джохару Дудаєву
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.