ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:30 13.04


Дзвінки на номер 103 з усіх районів області прийматимуть у Полтаві

На базі Комунальної установи "Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" реалізовують проект "Вчасна допомога". Він охоплює Полтавську, Сумську та Чернігівську області.

Щоб новітня оперативно-диспетчерська служба екстреної медичної допомоги запрацювала на повну, потрібно всі дзвінки в області скерувати на "103". Як прискорити цей процес, обговорили медики, представники влади та потужних інтернет-провайдерів регіону на робочій нараді.

Як зазначив начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи управління фінансово-економічної роботи, медичної допомоги дітям і матерям та медицини катастроф ДОЗ ОДА Володимир Мохначов, нині актуальним є питання створення на Полтавщині єдиної телекомунікаційної мережі з маршрутизації дзвінків. Це питання треба вирішити з усіма операторами стаціонарного і мобільного зв'язку відповідно до євростандарту. У мобільних операторів проблем немає. Однак фахівцям "Укртелекому" це поки що не вдається.

Те обладнання, що ми встановили, дозволяє надсилати сигнали про допомогу не лише з мобільних телефонів, а й через інтернет. Ним можуть користуватися навіть люди з обмеженими можливостями. Обладнання дозволяє, а телекомунікаційні можливості - ні,

– сказав Мохначов.

За словами директора департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктора Лисака, у Полтаві вже працює в тестовому режимі оперативна диспетчерська служба обласного центру . Після запровадження "Системи 103", до дата-центу буде відкритий доступ мешканцям регіону, а послуги екстреної медичної допомоги будуть здійснюватися за регіонально-розподіленим принципом екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Учасники наради дійшли згоди, що нині потрібно здійснити розробку та створити необхідні технічні умови для надання телекомунікаційної послуги шляхом використання сигналізації DDS-1 за протоколом послуги SIP-Trunk. Також укласти угоди з усіма операторами мобільного та стаціонарного зв'язку, пишуть "Новини Полтавщини".

Мохначов, швидка, 103

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.