ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:21 15.04


Обвинувачений в корупції екс-керівник "Полтава-Сервіс" назвав своє затримання політичним замовленням

Екс-керівник КП "Полтава-Сервіс" Віктор Передерій, який начебто погорів на хабарі в серпні 2015 року, в суді не визнав свою вину. Він сказав, що його затримання – це політичне замовлення, а докази – сфальсифіковані.

Сьогодні, 15 квітня, обвинувачений в корупції колишній керівник комунального підприємства "Полтава-Сервіс" Віктор Передерій дав свідчення в Октябрському районному суді. Він зазначив, що докази того, що він отримав від підприємця хабара – це фальсифікація та політичне замовлення.

Я вважаю, що вся справа зроблена на штучних доказах і сфабрикована. При цьому всьому був завчасно розпланований сценарій, було прописано кожному роль… Я є членом партії "Совість України", і в той період, у вільний від роботи час, ми займалися передвиборчою агітацією. Я був відповідальний за розповсюдження реклами на біг-бордах у місті та області. Є зафіксовані правоохоронцями факти, коли приїжджали машини конкурентів і заклеювали, зривали наші вивішені біг-борди. Це доведено, зафіксовано, тому що ми неодноразово зверталися на номер "102". І тому йшло переслідування.

В обвинувальному акті зазначено, що Віктор Передерій вимагав від підприємця Надточія за оформлення двох договорів оренди торгових місць на території комунального ринку "Браїлки" 45 тисяч гривень. Начебто тисячу гривень за один квадратний метр. Згідно з актом, Віктор Передерій аргументував зазначену суму тим, що це – вказівка керівництва.

Правоохоронці доводитимуть, що 21 серпня Віктор Передерій одержав у службовому кабінеті від підприємця Надточія 1.8 тисячі доларів США, що на той час за курсом НБУ становило 39.7 тисячі гривень. Приблизно через 7–8 хвилин, після зустрічі з Надточієм, Віктора Передерія затримали, коли він їхав у службовому автомобілі вулицею Фрунзе, біля "Конкорду".

Так званий "хабар" вилучили в службовому кабінеті, але обшук проводився без Віктора Передерія. За словами Передерія, гроші йому підкинули:

Я думаю, що в нас буде можливість при дослідженні матеріалів допитати свідків, які були там, на цьому обшуку. У нас буде можливість і побачити те, як проводився обшук, хто підкидав гроші і як створювалися штучні докази.

Нині Віктор Передерій працює заступником директора КП "Полтава-Сервіс".

На сьогоднішнє засідання свідки-підприємці Надточій та Крохмаль не викликались. Хоча на минулому засіданні прокурор Денис Бондарець заявляв про їх виклик. Суддя Олекандр Струков ухвалив викликати їх на наступне судове засідання, що відбудеться 25 травня.

Відзначимо, що суддя Олекандр Струков заборонив фотографувати його та держслужбовця Віктора Передерія. На питання, чому не можна знімати, суддя сказав, що він не давав дозволу. Хоча відповідно до положень ч.3 ст.11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом.

суд, хабар, Передерій, Полтава-Сервіс

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.