ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:36 18.04


Екс-начальник Гребінківської кримінальної міліції має заплатити затриманому дев'ять тисяч гривень за зламаний мізинець

Колишній керівник Гребінківської кримінальної міліції має заплатити дев'ять тисяч гривень затриманому, якому зламав мізинець правої руки. ТОй не хотів здавати аналізи, а міліціонер спробував його змусити.

Лубенський міськрайонний суд ухвалив стягнути дев'ять тисяч гривень з екс-керівника Гребінківської кримінальної міліції. У 2014 році правоохоронець перевищив свої службові обов'язки і зламав затриманому мізинець правої руки.

24 січня 2014 року міліціонер був призначений на посаду заступника начальника - начальника кримінальної міліції Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області.

4 лютого 2014 року працівники ДАІ зупинили в Гребінці автомобіль, в якому їхали два чоловіка. Працівники міліції звинуватили їх, що вони керують транспортним засобом в стані наркотичного сп'яніння. Після цього обвинувачений разом із іншими двома правоохоронцями привіз їх до Лубенського обласного наркологічного диспансеру на обстеження на стан наркотичного сп'яніння.

Один із чоловіків здав аналізи, а інший відмовився від обстежння, оскільки медичні працівники не повідомили йому інформацію про строки використання тесту. Слідство довело, що після цього обвинувачений вирішив змусити чоловіка здати аналізи та відвів у кімнату для паління. Міліціонер почав психологічно тиснути на чоловіка та погрожувати. Потім він заламав одну руку чоловіку і нагнув потерпілого вперед, щоб повалити його на підлогу. При піднятті його правої руки вгору, міліціонер зламав чоловіку мізинець. В цей же день потерпілий звернувся за медичною допомогою до лікарів Гребінківської ЦРЛ.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи у потерпілого косий перелом основної фаланги п'ятого пальця правої кисті.

Міліціонер своєї вини не визнав. Він сказав, що затриманий здав аналізи сечі для встановлення вживання наркотичних засобів, і результат був позитивний. Після цього затриманий вилив з банки сечу в раковину, вважаючи, що строк використання тесту закінчився. Крім того, міліціонер сказав, що взагалі не застосовував до затриманого психічного чи фізичного насилля. Обвинувачений також запевняв, що потерпілий з корисливих мотивів його оговорив - хотів заробити на ньому грошей, подавши позов до суду.

Потерпілий сказав, що в наркодиспансері дійсно вилив свою сечу із баночки в умивальник та відмовився від здачі аналізів. Після цього обвинувачений та ще один міліціонер вивели його в кімнату для куріння. Там вони почали закручувати та заламувати руки затриманого назад. Під час цього він нахилився до полу та відчув у кисті правої руки, яку викручував обвинувачений, біль та хрускіт. Після цього він закричав і покликав на допомогу. Почувши крик, до кімнати для паління зайшли дві медпрацівниці. Жінки сказали, що їм не потрібне насилля в наркодиспансері та попрохали залишити приміщення.

Дві медсестри-свідки підтвердили слова потерпілого. Зате працівники ДАІ сказали, що потерпілий вів себе агресивно, і ніяких тілесних ушкоджень у чоловіка вони не бачили.

Тож Лубенський міськрайонний суд визнав міліціонера винним у скоєні злочину, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Йому призначили три роки іспитового строку та на той самий строк позбавили права займати посади в правоохоронних органах.

міліція, Гребінка, перелом

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.