ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:43 18.04


Полтавці "загубили" лідерство на Євро-2016 із шахової композиції

Троє полтавців і донеччанин залишилися без нагород чемпіонату Європи з розв'язування шахових композицій, що завершився в Греції.

В Афінах (Греція) завершився чемпіонат Європи з розв'язування шахових композицій, на якому у складі збірної України виступали полтавці - гросмейстер Олексій Соловчук, міжнародний майстер Валерій Копил, Володимир Куриленко та представник Донеччини Володимир Арідов.

Після першого дня змагань (вирішення трьох задач) збірна України сенсаційно лідирувала у командному заліку. Українці на 0.5 очка випереджали збірну Сербії та майже на два десятки очок інших своїх головних переслідувачів. Володимир Арідов ділив першість в особистому заліку, а Олексій Соловчук і Володимир Копил перебували у чільній десятці.

Однак другий день змагань став справжньої катастрофою для наших земляків - чергові три задачі українці розв'язали так, що у командній першості "впали" на підсумкове п'яте місце. Перемогла збірна Сербії - 214.5 очка, срібні нагороди у команди Азербайджану (206 очок), бронзові - у Польщі (205.25), на четвертому місці - Росія (196.75), на п'ятому - Україна (192).

Відповідно й в особистій першості українці фінішували далеко за межами чільної десятки: на 17-му місці - Володимир Арідов (62 очка), на 18-му - Олексій Соловчук (61.75), на 22-му - Володимир Копил (60), а Володимир Куриленко розділив 35-36 місця (51.75 очка).

Чемпіоном Європи з розв'язування шахових композицій у черговий раз став Пьотр Мурдзя (Польща) - 77.5 очка, срібним призером - Міодраг Младенович (Сербія) - 72 очка (витратив на всі рішення - 348 хвилин), бронзовим - Едді ван Беєрс (Бельгія) - 72 очка (357 хвилин).

шахи, спорт, чемпіонат

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.