ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:03 18.04


Керівництво Полтавщини обговорило з німцями запровадження реформи децентралізації в області. ФОТО

Німці обговорили з керівництвом Полтавської області основну ціль співпраці та розповіли, як 30 років тому в Німеччині починався процес децентралізації.

Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова

Сьогодні, 18 квітня, представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) зустрілись у Полтаві з головою ОДА Валерієм Головком та очільником обласної ради Олександром Біленьким. Вони обговорили подальшу співпрацю та визначили основну ціль цього процесу. Головною метою співробітництва є те, щоб найближчим часом з'явилось більше об'єднаних територіальних громад, які дійсно були б самобутніми.

Ефективність на центральному рівні також має підвищуватися, співпраця між Верховною Радою і владою в регіоні. Децентралізація – це справа не лише регіонального рівня. Це, скоріше, співпраця всіх органів,

- сказав Андреас фон Шуманн, керівник проекту підтримки децентралізації у Полтавській області.

Валерій Головко також зазначив, що в області є скептично налаштовані до цієї реформи люди. Андреас фон Шуманн сказав, що Німеччина співпрацюватиме з громадою Полтавщини та проводитиме тренінги.

Ми маємо велику надію, що все в нас вийде, і найближчим часом ми зможемо отримати додаткові громади на території Полтавської області, які будуть дієві і не лише самодостатні, а спроможні для розвитку в подальшому на своїх територіях,

- зазначив Андрій Пісоцький, перший заступник голови облдержадміністрації.

Андреас фон Шуманн сказав, що пригадав процес децентралізації, який проходив у Німеччині в 70-х роках:

Мушу сказати, що ми і досі займаємося цією реформою, процес децентралізації у нас ще триває. Тому що це дуже довгий шлях… Пригадую, коли 30 років тому в нас ще розпочиналася така реформа. Тоді, наприклад, щоб зареєструвати автомобіль, потрібно було брати цілий день вихідний, щоб вирішити це питання.

Відзначимо, що Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує проект "Підтримка реформи децентралізації в Україні" за доручення Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Тому в листопаді 2015 року започатковано проект підтримки GIZ децентралізації у Полтавській та Чернівецькій областях.

німці, співпраця, облрада, ОДА, GIZ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.