ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:12 18.04


Для АТОвців виділяють безкоштовні путівки до санаторіїв. І радять їхати з родинами

Для учасників війни, які повертаються з фронту, виділяють путівки на санаторно-курортне лікування. АТОвці можуть поїхати туди і з родинами.

Управління праці та соціального захисту населення безкоштовно забезпечує путівками окремі категорії громадян. Головний спеціаліст Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Полтавській області Олександр Алієв сказав, що на санаторне лікування краще їхати з дружиною, з сім'єю:

Можна зателефонувати до санаторію і сказати, що хочеш відпочити з дружиною. Відповідь буде - можна відпочити з нею, але за умови, що відпочинок буде протягом дев'яти днів. Бо з бюджету не на одного, а на двох витрачатимуться гроші на харчування та інше. Звісно, можуть сказати, що йде нецільове використання бюджетних коштів – мовляв, відпочиває не АТОвець, а його дружина. Однак це найефективніший метод реабілітації. Тому що ті, хто приїхав з сім'єю, вони не п'ють із сусідами по кімнаті, а проводять цей час з дружиною. Таким чином є можливість дійсно відпочити, відволіктись від побуту, проблем, переживань або роботи.

Олександр Алієв також сказав, що подібні путівки не завжди мають хороші відгуки з боку учасників АТО:

Я маю свою суб'єктивну думку стосовно путівок, щодо інших відпочиваючих важко сказати. Я як учасник АТО також їздив у минулому році в санаторій "Женева". Коли ми зайшли в номер, то були в шоці від євроремонту та якісного інтер'єру. Я їздив із сім'єю і мені дуже сподобалось. Однак від інших учасників АТО я чув вкрай негативні відгуки щодо відпочинку в тому ж самому санаторії. Розповідали, як їм там погано жилося і як їх там начебто мучили, знущались. Усе залежить від сприйняття людини. Однак я помітив, що ті, хто приїхав із сім'єю, чудово відпочили.

Відзначимо, що управління праці та соціального захисту населення санаторно-курортними путівками забезпечує:

  • інвалідів загального захворювання та дитинства;
  • постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • ветеранів війни та особи, на яких поширюється чинність Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань".

Санаторно-курортна путівка дається на 18 днів. Вибору, куди поїхати, відповідні категорії громадян не мають. Проводиться тендер, і який санаторій виграє, такий і пропонує путівки. Хоча це не знижує попит на безкоштовне санаторне лікування та відпочинок:

До нас звертаються, згідно з категорією. Путівки отримують по мірі їх надходження та відповідно до черги. У нас дуже велика черга, облік дуже великий,

- повідомила спеціаліст відділу в управлінні Октябрського району.

За її словами, управління щоквартально отримує путівки. В управлінні Октябрського району за перший квартал отримали 21 путівку. За перший квартал полтавцям пропонувались путівки до Одеси та Києва. Путівок на відпочинок у Полтавській області поки що немає.

АТО, війна, санаторій, Алієв, лікування

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.