ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:29 19.04


На реконструкції мосту на Полтавщині чиновники розтратили 400 тисяч гривень

Поліція виявила, що під час ремонту мосту через річку Хорол шляхом завищення об'ємів та вартості виконаних робіт посадовці розтратили майже 400 тисяч гривень.

Працівниками Управління захисту економіки (УЗЕ) Нацполіції в Полтавській області спільно з Миргородською місцевою прокуратурою виявлено факт розтрати бюджетних коштів працівниками органу місцевого самоврядування та комерційної структури.

Працівники УЗЕ встановили, що у серпні 2015 року проводився тендер на проведення будівельних робіт, зокрема – реконструкція мосту через річку Хорол.

За результатами конкурсних торгів з товариством-переможцем укладено договори на проведення вказаних робіт.

Вартість робіт становила понад 18.6 мільйона гривень. Десять відсотків із цієї суми мали складати кошти місцевого бюджету, решту – кошти державного бюджету. Згідно з календарним планом виконання робіт, реконструкцію мосту планувалося провести в два етапи: грудень 2015 року та січень-грудень 2016 року.

Замовником на рахунок товариства було перераховано 8.5 мільйона гривень та підписано акти виконаних робіт. Однак вони проведені не повному обсязі: завищено об'єми та вартість виконаних робіт. На даний час встановлено, що сума завданих державі збитків складає майже 400 тисяч гривень.

За даним фактом Миргородською місцевою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі у рамках кримінального провадження призначено ряд експертиз.

міст, ремонт, розтрата, Миргород, Хорол

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.