ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:57 19.04


Полтавських волонтерів і бійців вчили долати "військовий синдром"

Для полтавських волонтерів та бійців російсько-української війни вдруге провели лекцію, присвячену боротьбі з посттравматичним стресовим синдромом. Лектори працювали у госпіталі.

Стреси, глибокі хвилювання, втрати, тривожні спогади та біль… Усе це позначається на моральному та фізичному самопочутті кожної людини. Бійці та волонтери – в групі ризику набуття "посттравматичного стресового розладу (ПТСР)", бо всі вищезгадані стани вони можуть переживати навіть декілька разів на день.

Лекцію для місцевих волонтерів 16 квітня київська команда психологів "Побратими" проводила вже вдруге. На запрошення екс-бійця "Дніпра-1" Олександра Коби та за підтримки "Полтавського батальйону небайдужих" уперше Івона Костина й Артем Денисов поспілкуватися з полтавцями приїздили 12 березня. Тренери вчать волонтерів досліджувати власні відчуття, долати шок і краще розуміти себе, аби ефективніше допомагати іншим.

Основна методика в роботі "Побратимів" - рівний-рівному. Тому вперше в Полтаві, за ініціативи Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Полтавській області команда "Побратимів" разом із бійцем Ігорем Холодилом провели лекцію для захисників у обласному госпіталі ветеранів війни. Окремо ще відбулася зустріч із бійцями, аби спланувати великий збір на наступну лекцію.

Підтримка потрібна не тільки, коли армійці чи добровольці несуть службу на фронті, а й по поверненню додому. Бійці повертаються в інакше суспільство, із іншим сприйняттям подій.


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.