ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:35 19.04


Полтавцям показали картини, на яких зображені фантастичні істоти та звірі-мутанти з Чорнобиля

У Полтаві представили картини всевітньо відомої української художниці Марії Приймаченко. Зокрема, приділили увагу й тим, на яких мисткиня зобразила наслідки аварії на ЧАЕС.

19 квітня в Полтавській галереї мистецтв у рамках культурно-мистецького заходу "Свої Чорнобиль має кольори" показали картини української народної художниці Марії Приймаченко та розповіли її біографію. У 1986 році вона створила серію картин, присвячену катастрофі на Чорнобильській атомній електростанції.

Якщо раніше художниця зображувала реальних звірів, то у 70–80-х роках в її роботах – фантастичні звірі… Рідне село Марії Приймаченко знаходиться у 30-кілометровій зоні навколо ЧАЕС. Марію вмовляли переїхати, але художниця замкнулась в собі і продовжувала малювати своїх фантастичних звірів. Цикл робіт, присвяченій цій трагедії, розійшовся всіму світом,

- зазначила ведуча заходу.

 

На захід з'явився й голова міської організації ветеранів війни, праці, Збройних сил Євген Регент. Він служив у Чорнобильській зоні два з половиною місяці. Євген Регент розповів, що найбільше йому запам'яталась пустка:

Не забувся ліс та природа навкруги, які після вибуху стали чорними. Крім того, запам'яталось, що в населеному пункті бігали свійські тварини, а людей не було. Запам'яталось відчуття пустоти, біди й горя...

Нагадаємо, що 26 квітня 2016 року виповниться 30 років з дня вибуху на ЧАЕС.

картини, Чорнобиль, Приймаченко, мистецтво, виставка

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.