ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:10 21.04


У Полтаві двоє чоловіків побили сусідок через їхніх собак

Двоє полтавців мають заплатити своїм сусідкам більше шести тисяч гривень, бо вдарили їх через сморід від їхніх собак у під'їздах.

У Ленінському районі двоє чоловіків побилися з сусідками через собак. Ленінський районний суд розглянув ці дві справи і визнав чоловіків винними.

8 листопада 2015 року в під'їзді №9 будинку на проспекті Вавілова чоловік розбив губу та зламав руку своїй сусідці, штовхнувши її в груди. Обвинувачений не визнав свою провину. Він сказав, що проживає з потерпілою в одному під'їзді, куди в'їхав близько 24 років тому. За його словами, у жінки була собака, від якої був дуже неприємний сморід. Через це в нього не склались дружні відносини з сусідкою. Потім вона завела собі іншу собаку, яку вигулювала без намордника та повідка.

Разом із чоловіком проживає донька та два онука. Того дня один із онуків, восьмирічний хлопчик спускався в під'їзді сходами. У цей час до нього підбігла сусідська собака та почала на нього гавкати. Хлопчик перелякався, розплакався, повернувся додому та розповів усе дідусю. Розлючений чоловік вибіг із квартири на сходи, почав сваритися з сусідкою і штовхнув її. Він зазначив, що жінка також його била, тому чоловік вважає, що захищався від її ударів.

Обвинуваченого визнали винним у скоєнні злочинів за ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження) та ст.128 КК України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Йому призначили 210 годин громадських робіт.

Через два дні, в тому ж Ленінському районі інший чоловік також вдарив свою сусідку. Із нею вони періодично конфліктували з приводу десятьох бездомних собак, яких вона тримає у власній квартирі. Одного дня під час зустрічі на сходовій клітині чоловік зробив їй зауваження стосовно її собак. Коли жінка почала заходити до себе в квартиру, сусід вдарив двері до її квартири і ненароком зламав жінці кілька пальців на лівій руці. У скоєному зізнався.

Ленінський районний суд визнав його винним за ст.128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Йому призначили 200 годин громадських робіт.

Крім того, чоловіки мають сплатити потерпілим по дві тисячі гривень за спричинену моральну шкоду. За нанесену матеріальну шкоду один чоловік має відшкодувати сусідці чотири з половиною тисячі гривень, а інший – чотири тисячі сто гривень.

До 14 травня обидва вироки можуть бути оскаржені в Апеляційному суді Полтавської області. Якщо на них не подадуть скарги, то вони наберуть законної сили.

собаки, Левада, суд

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.