ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:06 22.04


У Миргороді водій легковика ненароком збив свого знайомого, який потім помер у лікарні

Суд обмежив волю на п'ять років чоловіку, який в стані алкогольного сп'яніння ненароком збив свого знайомого. Потерпілий помер у лікарні через шість днів після ДТП.

У Миргороді суд призначив покарання у виді п'яти років обмеження волі чоловіку, який, будучи напідпитку, збив свого знайомого. Потерпілий помер у лікарні. Також суд позбавив його права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Свою вину водій визнав. Він розповів, що 6 листопада 2015 року в обідню перерву випив 1.5 літра пива. Увечері, близько 19:50, у темний час доби, водій автомобіля ВАЗ-21013 їхав вулицею Миргородською в с.Великі Сорочинці. Разом із ним у попутному напрямку рухався велосипедист. Через неуважність водій легковика збив чоловіка. Дорогою до Великих Сорочинців несподівано перед його машиною з'явився зустрічний автомобіль. Велосипедиста в цей час він вже не бачив, тому вирішив, що проїхав його. Однак водій почув сильний удар і як щось впало. Спочатку він навіть не зрозумів, що збив людину. Водій озирнувся, але нічого не побачив, було темно. Тому поїхав додому – він живе поряд із місцем події.

Коли чоловік оглянув у дворі свій автомобіль, то виявив розбите скло. Усвідомивши, що міг збити людину, відразу ж побіг на місце, де почув удар. За словами обвинуваченого, він прибіг на місце пригоди максимум через п'ять хвилин. Там знаходилися дві незнайомі йому жінки. Він побачив потерпілого і попрохав, щоб жінки викликали швидку медичну допомогу. Водій залишався на місці ДТП до приїзду швидкої допомоги. Жінки йому повідомили, що викликали як швидку медичну допомогу, так і правоохоронців.

Після дорожньо-транспортної пригоди чоловік був у шоковому стані. Загиблого він знав і підтримував із ним добрі стосунки. За словами обвинуваченого, автомобілем в той трагічний вечір він керував із швидкістю 45-50 км/год.
Під час лікування велосипедиста в Миргородській ЦРЛ водій запропонував його сім'ї гроші, але родичі потерпілого не пішли з ним на контакт з приводу відшкодування шкоди. Через шість днів після аварії велосипедист помер у лікарні.

Миргородський міськрайонний суд визнав водія винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

До настання повноліття водій має щомісячно платити сину загиблого близько 900 гривень. Також він має сплатити близько 100 тисяч гривень за відшкодування нанесеної моральної та матеріальної шкоди сім'ї померлого.

велосипедист, Миргород, дорога

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.