ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:33 25.04


Полтавські шахраї викрали у житомирського підприємства... дев'ять тонн м'яса

Дев'ять тонн м'яса продала полтавцям фірма з Житомира, однак до полтавської компанії сировина так і не прибула, осівши на одному зі складів Сумської області.

У середині квітня до Житомирського відділу поліції звернулись представники місцевого товариства із повідомленням про зникнення дев'яти тонн м'яса, проданого ними підприємству Полтавщини, однак не доставленого до місця призначення. Поліцейські у рамках відкритого кримінального провадження відслідкували весь ланцюг шахрайства та упродовж кількох днів знайшли товар на Сумщині.

Як розповів начальник Житомирського відділу поліції ГУНП Михайло Сорока, схема ошуканства будувалася на знанні особливостей роботи підприємства-постачальника та використанні людського фактору.

Дізнавшись про необхідність поставки великої партії сировини до Полтавської області, невідомі від імені знаного перевізника у телефонному режимі запропонували продавцеві свої послуги, звісно, на найвигідніших умовах.

За таких обставин після укладення всіх необхідних договорів вантажівка з сировиною виїхала до місця призначення. Однак ні у визначений час, ні ще за добу яловичина так і не надійшла до переробників.

Підприємці звернулись за допомогою до поліції.

Ми з'ясували, що вантаж заїхав до Полтавської області, однак далі водій чомусь змінив маршрут руху,

- продовжує Михайло Сорока.

Опитавши чоловіка, поліцейські дізнались, що у певний момент після телефонної розмови нібито з роботодавцем до нього у автомобіль підсів псевдоекспедитор, який і скермував його на один із складів регіону.

Там, як вдалося встановити у ході подальших слідчо-розшукових дій, м'ясо розвантажили у морозильні камери, а уже наступного дня знову завантажили в інший транспортний засіб та перевезли до продовольчих баз на Сумщині.

Поліцейські, зібравши необхідні докази протиправної діяльності, отримали дозвіл на обшук у вказаних приміщеннях та вилучили звідти дев'ять тонн викраденої сировини на загальну суму майже 700 тисяч гривень.

Нині розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, триває. Встановлюються організатори ошуканства та інші особи, причетні до його реалізації.

За чинним законодавством за шахрайство вчинене в особливо великих розмірах, їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

поліція, м'ясо

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.