ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:41 26.04


У Полтаві випустили поштову марку, присвячену 30-й річниці Чорнобильської катастрофи. ФОТО

У Полтавській дирекції українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" відбулася церемонія спецпогашення унікальної поштової марки, присвяченої 30-ій річниці Чорнобильської катастрофи.

Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова

Ювілейну марку надруковано накладом у 121 тисячу примірників. Виконана вона у червоно-чорних кольорах. На марці зображені дві руки — чорна і біла — у полум’ї. Угорі напис "Трагедія людства. Чорнобиль". А також вказано точний час вибуху на Чорнобильській АЕС — 1:23 26.04.1986.  На ювілейному блакитному  конверті зображена меморіальна скульптура "Третій ангел", яка нині знаходиться у музейному комплексі "Зірка полині" у Чорнобилі.

Нову поштову марку та конверт гасили за допомогою спеціального штемпеля, який діятиме лише один день. Він монолітний і містить сьогоднішню дату. Тож використовувати штемпель можна лише один день:  вже завтра його знищать і передадуть у Національний музей поштового зв’язку. Натомість ювілейні марка та конверт поповнять колекції не лише філателістів, а ще й експозицію Полтавського краєзнавчого музею.

До речі, крім Полтави, церемонію спецпогашення такої марки провели сьогодні ще у двох містах України — Вінниці та Коростені.

марка, фото, Чорнобиль

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.