ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:14 27.04


Полтава останньою серед обласних центрів вступила до Асоціації міст України

Полтава увійшла до Асоціації міст України. Щороку місто платитиме за це 80 тисяч гривень. А на установчій конференції обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Полтаву представлятиме Шевченко.

Одним із перших питань порядку денного сьогоднішньої сесії був вступ Полтави до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціації міст України".

Цікаво, що місто після перемоги Мамая на виборах міського голови кілька років тому вирішило вийти з цієї структури.

Три або чотири роки тому мене як міського голову не влаштовувала робота цієї організації. Мені здавалося, що ми 80 тисяч гривень на рік - десять тисяч доларів - платимо в нікуди. Тепер за цю ж суму, тобто, вже втричі дешевше, нам пропонують повну співпрацю. Одне місто - наше - досі не знаходиться в Асоціації,

- таким своєрідним чином Олександр Мамай пояснив це рішення.

На сайті Асоціації йдеться про цілі і завдання цієї структури:

Цілі та завдання Асоціації зосереджуються на основній ідеї: захисті законних прав та інтересів міст-членів АМУ в органах державної влади. З неї логічно випливають два інших компоненти діяльності: підтримка та розвиток місцевого самоврядування в Україні. АМУ регулярно інформує центральні та регіональні органи державної влади, громадськість про проблеми місцевого самоврядування, проблеми міст, а також можливі шляхи вирішення цих проблем. Асоціація готує рекомендації з питань подальшого розвитку місцевого самоврядування, захисту прав та законних інтересів територіальних громад, зміцнення інфраструктури міського господарства, надання високоякісних громадських послуг, охорони громадського порядку в містах, поліпшення екологічного стану, охорони здоров'я, розвитку національних та культурних традицій, підготовки кадрів, пропаганди передового муніципального досвіду, а також реалізує заходи по впровадженню в життя своїх рекомендацій. Інтереси міст в Асоціації представляють, як правило, міські голови, які обираються прямим таємним голосуванням усією територіальною громадою.

За це рішення проголосували 35 депутатів.

Суперечки викликало наступне питання - кандидатура учасника обласної установчої конференції Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. У проекті рішення був вказаний заступник голови Михайло Шевченко. Однак іншу пропозицію висунув лідер фракції ВО "Свобода" Юліан Матвійчук:

Представляти полтавців в обласній Асоціації міст України має представник громади, тобто депутат Полтавської міської ради, а не призначувана особа - перший заступник міського голови. Фракція ВО "Свободи" у Полтавській міськраді пропонує делегувати Вадима Ямщикова.

Однак Олександр Мамай, Оксана Деркач зазначили, що йдеться лиш про установчу конференцію. В подальшому в роботі Асоціації братимуть участь інші представники міської ради.

Більшість депутатів проголосували за кандидатуру Шевченка. "Свобода" була проти.

Матвійчук, Асоціація, Мамай, сесія, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.