ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:12 27.04


На місці стихійного ринку біля Південного вокзалу є захоронення Другої світової

Під час сьогоднішньої сесії міської ради депутати розглядали питання впорядкування стихійного ринку на площі Слави перед Південним вокзалом. Виявилося, що там є поховання часів Другої світової війни.

Депутат Юрій Бойко ("Самопоміч") заявив, що на цьому місці були поховання часів Другої світової війни:

На цьому місці тривали розстріли в часи Другої світової війни, там є могили, поховання полтавців, котрих не встигали вивезти до Німеччини, німецьких і радянських військових. Базар розташований фактично на кістках. Тому я пропоную залучити археологів, долучити поліцію і, можливо, встановити пам'ятний знак жертвам Другої Світової війни.

Депутат закликав взагалі прибрати тимчасові споруди на інше місце.

Міський голова Олександр Мамай у відповідь зазначив:

Уже чотири влади безрезультатно боряться із цим стихійним ринком. Зараз поліція деморалізована, але заступник міського голови Чепурко та "Полтава-Сервіс" працюють над питанням і спробують навести там лад.

Вадим Ямщиков, депутат міськради від ВО "Свобода", заявив, що в місті взагалі необхідно розробити нові правила і підхід до встановлення тимчасових споруд:

Полтава має проблему з тимчасовими забудовами - МАФами. Якщо не будуть створені норми, котрі регулюватимуть їхнє встановлення, то Полтава перетвориться з духовної столиці на столицю "бургерів і шаурми". Ми в жодному разі не проти малого підприємництва, але хочемо, аби наше місто мало цивілізований вигляд.

Ця дискусія виникла в рамках розгляду питання про розміщення тимчасових споруд загалом у місті. У підсумку депутати проголосували за те, аби продовжити ще на п'ять років роботу цих споруд. Згідно з додатком - їх 15, із них два - торгівельні кіоски, розташовані якраз на площі Слави 1.

сесія, міськрада, Бойко, Ямщиков, Мамай

За темою:

  • Рішення сесії: "Полтавський спротив", ремонт доріг, енергоефективність, ЖКГ
  • Голова Полтавської облради скликає сесію на 6 червня
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.