ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:15 23.11


Полтавщина лідирує за кількістю тіньового обробітку земель

Полтавщина лідирує за кількістю тіньового обробітку сільськогосподарських земель. Також вражають обсяги кількості сої, яка вирощується в регіоні.

Згідно з базою відкритих геоданних оброблюваних земель, найбільші обсяги тіньового обробітку земель приходяться на Полтавщину..

Про це повідомив уповноважений Президента із земельних питань Роман Лещенко.

Кілька днів тому ми запустили програмно-технічний комплекс – відкриті геодані оброблюваних земель – по всій території України. Він є революційним й аналогів йому на пострадянському просторі немає. Маю невтішну новину для полтавців: Полтавщина, згідно з даними цієї бази, одна з лідерів тіньового обробітку земель різних видів призначення

– сказав Роман Лещенко.

 

А найбільше уповноваженого із земельних питань шокувала кількість сої, яка вирощується на Полтавщині.

У вас навіть в селах на городах по 2-5 гa позорювали двори та позасівали соєю. Ми легко звірили ці дані з довідками про землі сільськогосподарського призначення. І статистика про обсяги вироблення сої на Полтавщині та те, що насправді показує супутникова навігація, має різницю у 2,2 рази. Ми можемо зробити аналіз ґрунту і з’ясувати, чи ця соя генетично модифікована, чи може хтось займається вирощенням органічної сої

– зауважив Роман Лещенко.

 

За його словами, наразі 10-15 млн га української землі перебуває у тіні. При цьому спостерігаються дуже занижені показники врожайності.

земля, обробіток

За темою:

  • На Полтавщині конфіскують 119 гектарів землі росіян і білорусів
  • Земельні ділянки у Полтаві: вибір для майбутнього
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.