ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:18 27.04


"Багачка" повернулася в обласний футбольний чемпіонат

Футбольний клуб "Велика Багачка" - багаторазовий чемпіон Полтавщини - після п'ятирічної паузи повернувся у футбольний чемпіонат області. Сьогодні багачани на своєму полі переможно стартували у новому сезоні.

Велика Багачка - ДЮФШ Ворскла - 1:0

Гол: Сіроштан (22).

Це був останній поєдинок першого туру чемпіонату Полтавщини серед команд вищої ліги. Багачани відродили команду, яка з 2006 по 2010 роки була беззаперечно найсильнішою в області. Після чого не грала навіть на район - занепад. Щоправда, керівники колективу збирали команду задля участі раз на рік у популярному "Шишацькому кубку", який багачани востаннє виграли 2013 року. Але то були "виставочні матчі".

Чимало води з Псла утекло з тих пір. І команда у багачан наразі зовсім інша. Очолює її відомий кременчуцький футболіст Вячеслав Жениленко, який зіграв за "Кремінь" сотню матчів. Цікаво, що його син Владислав - гравець молодіжного складу ворсклян, і саме проти юнацької команди "Ворскли" багачани відкривали нову сторінку в історії. Легендарний дитячий тренер Олексій Вишневецький, який виховав Коновалова, Похлєбаєва та багатьох інших зіркових гравців, привіз до Багачки хлопців 1998-99 років народження. І вони мало в чому поступалися досвідченішим майстрам. За словами Вишневецького, гра була нічийною, і він не здивувався би одному очку. Проте, все вирішив стандарт: після розіграшу кутового єдиний у матчі гол забив колишній гравець куп'янського "Локомотиву" Олег Сіроштан.

Щодо складу господарів, то тут варто виділити досвідченого голкіпера Олександра Гринька, який свого часу грав у чемпіонському складі багачан, надійного 30-річного захисника Сергія Швея, а також добре відомого уболівальникам хавбека Олександра Ничипорука - чемпіона області-2014 у складі СК "Полтава". Максим Кулька та Сергій Козлов - кременчужани, кілька футболістів "Багачки" представляють Харківщину та Київщину.

Колектив у Жениленка цікавий, але поки що не дуже зіграний. Це було помітно по стартовій офіційний грі сезону, проте висновки щодо можливостей команди робити зарано - у неї є час, щоб попрацювати на тренуваннях та додати у грі. Те, що вона стане "міцним горішком" для будь-якого суперника - це точно.

Результати матчів стартового туру у першій лізі:

Група А. ФК Шишаки - ФК Глобине - 0:3. Локомотив (Гребінка) - ФК Семенівка - 3:1. Дружба (Очеретувате) - Зоря - Стара Аврамівка (Хорол) - 1:0. Великі Кринки - ФК Миргород - 2:1. Харчовик (Заводське) - ФК Пирятин - 3:1.

Група Б. ФК Козельщина - ФК Кобеляки - 0:4. Псел (Гадяч) - Маяк (Котельва) - 1:2. Колос (Кобеляки) - Вікторія (Первозванівка) - 1:4. ФК Машівка - ФК Карлівка - 1:1.

Машівська команда стартувала під новою офіційною назвою - "Машівка - Нове життя". Але чи стане життя колективу справді новим - покаже час. Звертаємо увагу уболівальників також на те, що у Кобеляках з'явилася ще одна - однойменна команда, яка разом із Первозванівкою та глобинчанами у стартовому турі виступила найкраще.

 

спорт, футбол, ФФПО

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.