ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:28 28.04


На Полтавщині люстровано тільки 25 осіб. СПИСОК

Лише 25 осіб люстровано до сьогодні на Полтавщині. З них із Національної поліції - дев'ятеро, семеро представників прокуратури, троє - колишні працівники СБУ. Треба визнати: люстрація не призвела до очищення влади.

У Полтавській області люстровано:

13 осіб – через перебування на визначених Законом посадах під час правління Януковича або/та розстрілів Євромайдану (ч.1, п.1-8 ч.2 ст.3 Закону);

7 осіб – через вчинення незаконних дій відносно учасників Євромайдану (п.9-13 ч.2 ст.3 Закону);

4 особи – "майнова люстрація" (ч.8 ст.3 Закону);

1 особа – за неподання заяви у визначений строк (ч.3 ст.4 Закону).

Список люстрованих осіб:

Прокуратура – 7

Лук'яненко Костянтин Васильович – начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області.

Середа Людмила Олександрівна – заступник прокурора м. Кременчука Полтавської області.

Стасовський Микола Васильович – старший прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Полтавської області.

Стойка Андрій Михайлович – заступник прокурора Полтавської області.

Таран Дмитро Павлович – прокурор Диканського р-ну Полтавської області.

Фенога Наталія Іванівна – заступник прокурора Полтавської області.

Шмаков Олег Віталійович – заступник прокурора м. Комсомольська Полтавської області.

Національна поліція – 9

Вініченко Сергій Олександрович – старший інспектор ДАІ з обслуговування м. Комсомольськ УДАІ УМВС України в Полтавській області.

Гонтовий Сергій Анатолійович – інспектор ДПС групи ДПС відділення ДАІ з обслуговування м. Полтава УДАІ УМВС України в Полтавській області.

Дворк Сергій Юрійович – інспектор ДПС групи ДПС відділення ДАІ з обслуговування м. Полтава УДАІ УМВС України в Полтавській області.

Корсун Іван Григорович – начальник УМВС України в Полтавській області.

Острянин Олександр Іванович – заступник начальника УМВС України в Полтавській області – начальник міліції громадської безпеки.

Приходько Василь Іванович – інженер з організації дорожнього руху роти ДПС ДАІ УМВС України в Полтавській області.

Ромашко Олександр Вікторович – старший інспектор з режиму секретності Комсомольського МВ УМВС України в Полтавській області.

Шило Олександр Григорович – заступник начальника УМВС України в Полтавській області – начальник кримінальної міліції.

Яцик Наталія Іванівна – завідувач канцелярії Комсомольського МВ УМВС України в Полтавській області.

СБУ – 3

Настека Владислав Володимирович – заступник начальника управління СБУ в Полтавській області (27 червня 2010 – 3 червня 2013).

Парамонов Юрій Миколайович – начальник УСБУ в Полтавській області (5 лютого 2014 – 3 квітня 2014).

Петренко Віталій Петрович – заступник начальника УСБУ- начальник відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Полтавській області (11 червня 2012 – 4 жовтня 2013).

Державна фіскальна служба – 2

Калініченко Микола Іванович – начальник Полтавської митниці ДФС.

Курілов Геннадій Миколайович – начальник відділу адміністрування майнових податків управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області.

Місцеві державні адміністрації – 2

Адамович Олена Євгенівна – директор Департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА.

Наконечний Олександр Сергійович – голова Карлівської РДА Полтавської області.

Органи місцевого самоврядування – 2

Гараган Сергій Валерійович – головний спеціаліст відділу архітектури та містобудування Миргородської міської ради.

Дмитренко Алла Григорівна – головний спеціаліст відділу соціальної роботи Кременчуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Примітка. Дослідження зроблене на підставі даних із Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України "Про очищення влади". Враховувались люстровані посадовці територіальних (регіональних) органів в м. Києві та Київській області. Люстровані посадовці центральних органів (апаратів) при досліджені не враховувались. Посади вказуються на час застосування положень Закону України "Про очищення влади" (окрім співробітників СБУ).

Артем Амельченко, юрист:

Ми взяли на себе місію обробки держреєстра з метою очищення влади. Інформацію обробляємо вручну завдяки допомозі волонтерів. Маємо дані на люстрованих осіб, а також на тих, хто через суди намагається відновитися на своїх посадах

У статистичних даних не враховані військовослужбовці. Громадськість наразі не має доступу до даних люстраційних перевірок в СБУ. До грудня 2016 року люстраційні перевірки завершаться. Одне з основних досягнень люстрації - опубліковані декларації чиновників.

Дослідження проводилося в рамках проекту проекту "Моніторинг впровадження люстраційного законодавства в Україні" Інституту "Республіка".

люстрація

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.