ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:30 20.12


 Полтавщина отримала бюджет-2020

Сьогодні, 20 грудня, на черговій двадцять дев’ятій сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання депутати проголосували за бюджет області з загальним обсягом 4 млрд 400 млн гривень.

Обсяг видатків —  6 млрд 633 млн гривень, повідомляють Новини Полтавщини.

За дане питання проголосували 73 депутати, утрималось — троє.

Нагадаємо, під час доопрацювання та обговорення проєкту бюджету на засіданнях фракцій і постійних комісіях його збільшили на 23 млн 600 тис. грн.

Це кошти на заходи Бюджету участі в 2017-2018 роках – 357 тис. грн, екологічні ініціативи обласної ради – 450 тис. грн, на матеріальну допомогу онкохворим – 5 млн грн, на придбання спортивних ігрових майданчиків та тренажерного обладнання – 5,5 млн грн, на програму розвитку та підтримки КП “Аеропорт-Полтава” – додатково 5,2 млн грн (загальна сума підтримки аеропорту складе 6 млн 200 тис. грн – на виплату заробітної плати).

Також на будівництво спортивно-ігрових майданчиків з благоустроєм прилеглої території Решетилівського професійно-аграрного ліцею – 250 тис. грн.

Субвенції місцевим бюджетам на проєкти-переможці обласної програми Бюджет участі Полтавської області склав 6 млн грн.

Директор Департаменту фінансів Полтавської ОДА Павло Кропивка зазначав, що для бюджету області 2020 року характерним є виключення з місцевих бюджетів видатків на пільги і субсидії, пільгове перевезення та державні допомоги сім’ям з дітьми. У зв’язку з цим обсяг обласного бюджету скоротився з 9 млрд 200 млн грн в 2019 році до 4 млрд 600 млн грн. Також у 2020 році, порівняно з 2019 роком, збільшується обсяг дорожнього фонду Полтавщини.

На початку сесії Полтавської обласної ради голова Олександр Біленький повідомив, що цьогорічний бюджет є вдвічі меншим за попередній.

Цей бюджет відрізняється тим, що не має державної субвенції. Тобто, в абсолютних цифрах він вдвічі менший за бюджет 2019 року. У 2019 році бюджет був вдвічі більшим через державні субвенції, які  прибрали.

 Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов попросив депутатів підтримати проєкт бюджету —  він буде не дефіцитний, а бюджет розвитку. Є питання щодо роботи комунальних підприємств.

Зокрема, створять наглядову раду та групу для виведення їх з кризового стану.

Також планують наводити порядок щодо використання бюджетних коштів, у тому числі і щодо освоєння районами та ОТГ.  

бюджет, область, облрада, сесія

За темою:

  • Основні функції та завдання фінансового плану
  • Торік бюджети громад Полтавщини поповнилися на майже 20 мільярдів
  • Область підсилює контроль за використанням бюджетних коштів
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.