ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:29 29.04


Депутати хочуть, аби в області відзначали 75-річчя відновлення Української Держави

Представник фракції ВО "Свобода" освітянин Сергій Шевчук запропонував на офіційному рівні відзначити в області 75-річчя проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року.

Тоді в окупованому німцями Львові Українськими Національними Зборами, що складалися з представників національного руху, за підтримки членів оунівських похідних груп та вояків батальйону "Нахтігаль" був проголошений Акт про відновлення Української Держави.

Це було здійснено з балкону товариства "Просвіта" у Львові, потім створено уряд і піднято державний прапор.

Депутат від ВО "Свобода" Сергій Шевчук закликав депутатів прийняти рішення про офіційне відзначення цієї дати в області.

Цей Акт став символом підтвердження існування української нації. Ці події досі надихають багатьох вояків, які знов відстоюють незалежність країни на Сході. 75-річчя Акту про відновлення Української Держави має відзначатися на обласному рівнях, це не тільки історичний обов'язок, а й необхідність, виходячи з нинішніх наступів на незалежність України. Пропоную залучити до розробки плану заходів істориків і представників громадськості.

Акт, Шевчук, сесія, облрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.